ABD Dışişleri Sözcüsü'nden 'SDG' açıklaması!

ABD Dışişleri Sözcüsü'nden 'SDG' açıklaması!

ABD'nin Suriye'de YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle IŞİD'e karşı işbirliği yapması gündemden düşmüyor.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’e karşı ‘çok iyi iş çıkardığını’ söyledi. Nauert, “SDG Rakka’nın kontrolünü geri almak açısından en etkili güç” dedi.

Erbil merkezli Rudaw gazetesinin sorularını yanıtlayan Amerikalı sözcü, “ABD, koalisyon ortaklarını destekleyerek Suriye’de önemli miktarda bölgeyi IŞİD’den geri aldı” ifadesini kullanırken, SDG hakkında da şu yorumu yaptı: “SDG Rakka’nın kontrolünü geri almak için en etkili güç. Onlarla bu alanda yakın çalışıyoruz ve çok iyi iş çıkardılar.”

Rudaw gazetesi, söz konusu söyleşiyi, ABD’nin eski Suriye büyükelçisi Robert Ford’un ‘Washington’ın Suriyeli Kürtleri yüzüstü bırakacağı’ iddiası üzerine yaptığını vurguladı. (Dış Haberler)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.