ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın, 4-11 Mart tarihleri arasında Türkiye, İspanya, Fas, Cezayir ve Mısır'ı ziyaret edeceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın, 4-11 Mart tarihleri arasında Türkiye, İspanya, Fas, Cezayir ve Mısır'ı ziyaret edeceği açıklandı.

ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Sherman'ın Türkiye ile İspanya ziyaretlerinde ele alınacak konulardan birinin, Rusya'nın Ukrayna işgali olacağı belirtildi. Buna göre, Sherman'ın ziyaretinin ilk durağı Türkiye olacak.

Sherman'ın, 4-5 Mart tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve diğer yetkililerle buluşacağı belirtildi. Açıklamada, bu temaslarda '[Rusya Devlet Başkanı Vladimir] Putin'in Ukrayna'daki önceden planlı, provoke edilmemiş ve haksız işgali'nin ele alınacağı belirtildi; "Bakan Yardımcısı'nın görüşmeleri, Türkiye ile ABD arasındaki daha fazla işbirliğini ve Ukrayna'yı desteklemekteki ortak çıkarımızı da kapsayacak" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.