ABD basını: Trump, kendisine af çıkarmak için avukatlarına danıştı

ABD basını: Trump, kendisine af çıkarmak için avukatlarına danıştı

Amerikan basını, Başkan Donald Trump'ın üst düzey yardımcılarına ve kişisel avukatlarına kendisine af çıkarma yetkisi hakkında danıştığını yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendisine af çıkarmak için danışmanlarından hukuki tavsiye aldığı iddia edildi. CNN ve New York Times'ın aktardığına göre Trump, üst düzey yardımcılarına ve kişisel avukatlarına kendisine af çıkarma yetkisi hakkında danıştı.

CNN'in haberine göre Trump, yakın çevresinden hukuki görüş ve olası siyasi sonuçlar hakkında tavsiye istedi. İlgili konuşmaların son haftalarda yapıldığı belirtilirken, bu isimler arasında Beyaz Saray Hukuk Danışmanı Pat Cipollone'un da yer aldığı kaydedildi.

Perşembe günü New York Times'da (NYT) yayınlanan bir haberde de, Trump'ın kasım ayında düzenlenen başkanlık seçimlerinden bu yana yakın çevresine birkaç kez 'kendisine af çıkarmak istediğini söylediği' ileri sürülmüştü. NYT, destekçilerinin düzenlediği Kongre baskınının ardından Trump'ın bu konuyu tekrar açıp açmadığının bilinmediğini aktardı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.