ABD basını: İsrail’e savaş gemileri ve uçak gönderilecek

ABD basını: İsrail’e savaş gemileri ve uçak gönderilecek

ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e savaş gemi ve uçakları göndereceği öne sürüldü.

İddia ABD basınında yer aldı.

ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçakları göndereceği kaydedildi.

ABD’nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, resmi olarak karar alınmadığı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu kaydedildi.

Biden “ek destek” talimatı verdi

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas’ın devam eden saldırıları karşısında İsrail’e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi.  Açıklamaya göre Joe Biden, Filistinli militan grup Hamas'ın saldırılarının ardından İsrail'e yeni askeri yardımın yolda olduğunu ve "önümüzdeki günlerde daha fazlasının geleceğini" söyledi.

Açıklamada Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ayrıca "İsrail'in hiçbir düşmanının mevcut durumdan avantaj elde edebileceklerine veya elde etmeleri gerektiğine inanmamalarını sağlamak için devam eden çabaları tartıştıkları" belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan, Hamas'ın eşi benzeri görülmemiş terör saldırısı karşısında İsrail'e ek destek talimatı verdi" denildi.

Duyuru, üst düzey bir yönetim yetkilisinin Cumartesi günü ABD'li ve İsrailli yetkililer arasında askeri yardım konusunda üst düzey görüşmelerin zaten devam ettiğini söylemesinin ardından geldi.

Beyaz Saray, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e Pazar günü erken saatlerde ulusal güvenlik yetkilileri tarafından İsrail'deki durum hakkında bilgi verildiğini ve güncelleme almaya devam edeceklerini söyledi.

Uçak gemisi USS Gerald R. Ford Doğu Akdeniz'e yönlendirdi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamada da, ABD'nin Hamas'ın saldırılarına yanıt olarak İsrail'e mühimmat ve teçhizat sağlayacağını ve Orta Doğu'daki Amerikan güçlerini destekleyeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaptığı açıklamada, "ABD hükümeti, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynakları hızlı bir şekilde sağlayacak" dedi.

Bakan Austin ayrıca uçak gemisi USS Gerald R. Ford'u ve ona eşlik eden savaş gemilerini Doğu Akdeniz'e yönlendirdiğini ve Washington'un bölgedeki savaş uçağı filolarını artırdığını söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum