ABD, AK Parti'yi yalanladı: "Bizde böyle bir yasa yok"

ABD, AK Parti'yi yalanladı: "Bizde böyle bir yasa yok"

ABD Büyükelçiliği, AK Parti Maraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in ABD'li ilgililerin kendisine 'bizim dezenformasyon yasamızla sizin yasanız birebir örtüşüyor' sözlerini yalanladı: "Biz de böyle bir yasa yok."

ABD'den, Türkiye’de tartışma yaratan ve Meclis'te kabul edilen yeni dezenformasyon yasasına eleştiri geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, uygulanması halinde internet ve medya özgürlüğüyle ifade özgürlüğüne kısıtlama getirecek olan yasanın kabul edilmesinden derin endişe duyduklarını söyledi.

VOA Türkçenin haberine göre; Sözcü bir Büyükelçilik yetkilisinin ABD’de benzer bir yasanın olduğunu söylediği yönündeki iddiaları da yalanladı.

Dezenformasyon yasasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, yasadaki maddelerin, Türkiye’de sektöre girişe engel yaratarak, dijital ve online bilgi ve eğlence hizmet sağlayıcılarını ciddi şekilde etkileyebileceğini kaydetti.

Sözcü, bu durumun Türkiye’nin ekonomisinde önemli miktarda özel ticari yatırım kaybıyla sonuçlanabileceğini belirtti.

Yasanın dezenformasyon terimini muğlak ve son derece geniş şekilde tanımlayarak dezenformasyonu suç haline getireceği ifade edildi.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.