AB tarihinde bir ilk gerçekleşti

AB tarihinde bir ilk gerçekleşti

Eski Şansölye Kohl için Avrupa Parlamentosu'nda tören yapıldı. Bu AB tarihinde bir ilk.

Almanya’nın birleşmesinde önemli rol oynayan ve ülkenin en uzun süre başbakanlık yapan lideri olan Helmut Kohl, son yolculuğuna uğurlanıyor.  16 Haziran’da hayatını kaybeden Helmut Kohl için Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda bugün tören düzenlendi. Kohl, AB tarihinde birlik bünyesinde kendisine resmi bir cenaze töreni düzenlenen ilk kişi oldu.

DW Türkçe’nin haberine göre törene Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, İngiltere Başbakanı Theresa May, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean -Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da katıldı. Ayrıca ABD eski Başkanı Bill Clinton ve İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi gibi isimler de törende hazır bulundu.

Törende konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kohl’ü görev süresi içerisinde hem ABD’ye hem de Rusya’ya erişmesi sebebiyle bir “köprü kurucu” olarak nitelendirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.