AB aşının iki dozunu da olanlara sınırları açma kararı aldı

AB aşının iki dozunu da olanlara sınırları açma kararı aldı

AB kaynakları, Birlik'in sınırlarının koronavirüs aşısının iki dozunu da yaptırmış kişilere açılması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

AB'ye bağlı 27 ülkenin temsilcileri, koronavirüse karşı tamamen aşılanan yolculara seyahatin serbest olması konusunda anlaştı. Komisyonun önerileri uyarınca üye devletler, varıştan en az 14 gün önce aşının son dozunu almış kişilerin AB'ye seyahatlerine izin verecek. Böylece AB'de daha fazla seyahat hareketliliği başlamış olacak.

AB'nin onayladığı aşılar geçerli olacak

Avrupa Komisyonu planı kapsamında haziran ayı başında İngiltere gibi Kovid-19 enfeksiyonu oranı düşük ülkelerden tatilcilere ve tamamen aşılanmış herkese yeniden açılacağı konuşuluyordu.

AB ülkelerinde onay almış ve kullanılan aşılar ise, BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson tarafından üretilen aşılar.

AB'ye seyahat etmek isteyenler üzerindeki sıkı kısıtlamalar geçen yıldan beri yürürlükte. Mevcut kısıtlamalar altında, Avustralya, İsrail ve Singapur dahil olmak üzere yalnızca 7 ülkeden gelen insanlar, aşı olup olmadığına bakılmaksızın AB'ye girebiliyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.