89 kişi öldü: Galeria davasında 5,5 ay sonra 7 kişi tahliye edildi

89 kişi öldü: Galeria davasında 5,5 ay sonra 7 kişi tahliye edildi

Maraş depremlerinde Diyarbakır'da yıkılan Galeria sitesine ilişkin davada 7 tutuklu sanık, 'tutuklulukta geçirdikleri süre' ve 'delillerin toplanması' gerekçesiyle tahliye edildi.

6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria sitesi soruşturmasında tutuklanan zanlılardan 7'sinin tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kentte depremde yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma, "Deprem Soruşturma Bürosu"nda görevli bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç savcı tarafından sürdürülüyor.

AA'nın aktardığına göre Galeria İş Merkezi'nin de bulunduğu siteyle ilişkin tutuklu zanlıların 7'sinin avukatları, nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğine tahliye talebinde bulunuldu.

Talebi değerlendiren hakimlik, tutuklulukta geçirilen süre ve delillerin toplanmasını gerekçe göstererek, Bahattin Y, Ender T, Mehmet T, Muhammed Aziz Ö, Nihat Y, Rojhat Ş. ve Selahattin Ö'nün tahliyesine karar verdi.

Soruşturma kapsamında 4 müteahhidin tutukluluğu devam ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.