8 kentte gözaltına alınan 23 kişi hakkında tutuklama talep edildi

8 kentte gözaltına alınan 23 kişi hakkında tutuklama talep edildi

8 kentte yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan ve ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü’nün de aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

14 Mayıs seçimlerine giderken gözaltı operasyonları sürerken, birçok kentte yapılan ev baskınlarıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 30 Nisan sabahı, 8 kentte düzenlenen operasyonda çok sayıda Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ETHA editörü Nadiye Gürbüz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilli adayları da yer aldığı gözaltındaki kişiler için dosyaya gizlilik kararı ve avukat kısıtlılığı getirilmişti.

SUÇLAMALAR

Bu sabah İstanbul ve Eskişehir Adliyelerine çıkarılan gözaltındaki 23 kişinin ifadeleri alındı. Eskişehir merkezli yürütülen soruşturmada gözaltına alınanlar hakkındaki suçlamalar arasında SGDF faaliyetlerine katılmak, Polen Gençlik Kültür Evi’ne gitmek, Eskişehir’de Onur Yürüyüşü, 1 Mayıs ve 25 Kasım eylemlerine katılmak yer aldı. İfade işlemleri tamamlanan 10 kişinin tamamı, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

İSTANBUL’DA TUTUKLAMA TALEBİ

İstanbul’da yürütülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişi de ifade işlemlerinin tamamlanması sonrası aynı şekilde tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.