600 gazeteci koronadan hayatını kaybetti

600 gazeteci koronadan hayatını kaybetti

Dünya geneline yayılan koronavirüs nedeniyle 59 ülkende 600 gazeteci hayatını kaybetti.

İsviçre’nin Cenevre kenti merkezli Press Emblem Campaign'e (PEC) göre, 2020 yılının Mart’ından bu yana 59 ülkeden 602 gazeteci koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Açıklamada salgının başından bu yana geçen 10 aylık sürede günde ortalama iki gazeteci hayatını kaybettiği belirtildi. PEC, bazı ülkelerin gazetecilerin ölümlerini raporlamadığı veya hayatını kaybeden gazetecilere test yapılmadığı için gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu ve gazetecilerin ölümlerine dair istatistiklerin yanıltıcı olabileceği uyarısında bulunuyor.

Koronadan kaynaklı en çok ölüm Latin Amerika ülkelerinde yaşanırken ülkelere göre dağılım şöyle; Peru’da 93, Brezilya’da 55, Hindistan’da 53, Meksika’da 45,Ekvador’da 42,Bangladeş’te 41, İtalya’da 37, ABD’de 31, Pakistan’da 22, Türkiye’de 17, Britanya’da 13, Panama’da 11, Bolivya’da 9, Afganistan, Dominik Cumhuriyeti, Nijerya ve Rusya’da 8’er gazeteci yaşamını yitirdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.