6 Şubat depreminin üzerinden altı ay geçti: Onlarca kişi kayıp yakınlarından gelecek haberi bekliyor

6 Şubat depreminin üzerinden altı ay geçti: Onlarca kişi kayıp yakınlarından gelecek haberi bekliyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinin üzerinden altı ay geçmesine rağmen hâlâ onlarca kişi kayıp.

Arayışları devam eden aileler, depremin altıncı ayında yakınlarını beklediklerini ifade etti.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, İskenderun’da yalnız yaşayan 24 yaşındaki mimar Mustafa Batuhan Güleç’in oturduğu bina Kahramanmaraş depremiyle birlikte yıkıldı. Otomobili binanın önünde park halinde duran Güleç enkazdan çıkmadı. Aylardır kardeşini arayan ablası Tuğba Akyüz şunları dedi:

“Altı aydır bakmadığımız hastane kalmadı. Enkazı didik didik arandı. Kayıp başvurusu yaptık. Annem ve babam DNA verdi ama bu süre içinde kardeşime dair somut tek bir şey bulunmadı. Altı aydır yer yarıldı, içine girdi sanki.”

 

Antakya Akevler Mahallesi’nde yaşayan Merve Mursaloğlu, eşi Haydar Mursaloğlu ve 2.5 yaşındaki kızları Ada’dan da aylardır haber yok. Merve Mursaloğlu’nun yakın arkadaşı ve aile dostları Yusuf Nur, “Mervelerin oturduğu apartman üç katlı bir apartmandı, çok yüksek de değildi. Bu apartmanın enkazına üç kez üç farklı özel ekip getirildi ama bir şey çıkmadı. Altı aydır yapılması gereken ve izlenilmesi gereken her şey yapıldı ancak hiçbir şey yok. Bekleyişimiz sürüyor.”

Uğur Aslan da altı kişilik ailesiyle depreme Adıyaman merkezde yakalandı. Aslan, depremde büyük oğlunu ve eşini kaybetti. Diğer üç oğlu ise enkazdan sağ çıkarıldı ancak küçük oğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra kayıplara karıştı. Baba Uğur Aslan, oğlunun kaçırıldığını düşündüğünü belirtip, “DNA örneği vermiştik ancak verdiğimiz DNA örneğinin kaybolduğunu söylediler, yeniden DNA örneği verdik ama eşleşme olmadı. Elim kolum bağlı bekliyorum, adalete inancım var ama biz de tükendik” dedi. Antakya’da yaşayan 25 yaşındaki Esin Kırık, babası Hasan Kırık ve annesi Süheyl Kırık yaşadıkları İlke Apartmanı’nın enkazından çıkmadı. Esin Kırık’ın anne ve babasına depremden bir ay sonra Antakya Narlıca Mezarlığı’ndaki kimsesizler mezarlığında ulaşıldı. Ancak Esin’den henüz haber yok. Esin Kırık’ın nişanlısı İlker Mersin (25), “Depremin ilk gününden beri arayışlarımız sürüyor ve altı ay oldu. Altı aydır aramalarımıza rağmen bir sonuca ulaşamadık” dedi.

İskenderun'da depremle birlikte kaybolan ve enkazdan çıkmayan mimar Mustafa Batuhan Güleç'in ablası Tuğba Akyüz, "Kardeşime dair somut tek bir şey bulunamadı" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.