580 depremzede Yüksekova'ya yerleşti

580 depremzede Yüksekova'ya yerleşti

Maraş merkezli depremler nedeniyle yaşadıkları yerleşim yerlerinden ayrılmak zorunda kalan 580 kişilik 170 aile Yüksekova'ya yerleşti.

Maraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan ailelerin geneli çevre il ve ilçelere göç etmek zorunda kalıyor. 

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedeler için yaklaşık 20 TIR dolusu yardım toplayıp deprem bölgelerine gönderen Yüksekovalılar depremzedelere evlerini açtı. Boş airelerini depremzedelere tahsis eden birçok mülk sahibine Yüksekovalılar da ev eşyaları alarak destek verdi. Öte yandan deprem bölgelerinde akrabaları bulunan Yüksekovalıların çoğu da deprem bölgelerine giderek akrabalarını alıp Yüksekova'ya getirdi.

Edinilen bilgilere göre, bugüne kadar Yüksekova ilçesine gelip yerleşen depremzede aile sayısı 170'i buldu. Gelen depremzede yurttaşların sayısı ise 600'e yaklaştı.

'Bacanağım gelip bizi Yüksekova'ya getirdi'

Hatay'ın Defne ilçesinden gelerek Yüksekova'daki yakınlarının yanına yerleşen depremzedelerden Hilal Oduncu (42), deprem anında gözlerini açtığında duvarların gelip gittiğini gördüğünü belirterek, "Tavanın ne zaman üzerimize düşeceğini bekledim. Çok korktuk. Sarsıntıdan dolayı evden çıkamadık. Etkisi baya sürdü. Sarsıntı bittikten sonra eşimle dışarıya çıkmaya çalıştık. Ancak kapıyı bir türlü açamadık. Kapıyı açtıktan sonra da evden kaçtık. Birkaç dakika arayla enkazdan kurtulduk. Dışarıya çıktıktan sonda evimiz yıkıldı. Daha sonra bacanağım gelip bizi Yüksekova'ya getirdi" dedi.

Depremzedelerden öğretmen Kezban Süner'in oğlu 6'ncı sınıf öğrencisi Kerem Fırat Süner (11) ise sınıf öğretmeninin dün kendisini aradığını söyledi. Süner, "Hayatta olup olmadığımı öğrenmek için aramış. Sınıf arkadaşlarımın hepsini aramış. Ben de öğretmenimin sayesinde arkadaşlarımın hayatta olduğunu öğrendim ve çok mutlu oldum. Bugün Yüksekova'daki akrabalarımızın yanına yerleştik. Herkes bizimle çok ilgileniyor" diye konuştu. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.