Yüksekova: 5 yaşındaki Erdem'in ölümüne sebep olan uzman çavuş duruşmaya katılmadı

Yüksekova: 5 yaşındaki Erdem'in ölümüne sebep olan uzman çavuş duruşmaya katılmadı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a çarparak ölümüne neden olan uzman çavuş Alper Kaan Polatkan yargılandığı davanın ilk duruşmasına katılmadı. Mahkeme heyeti, olaya ilişkin keşif yapılmasına karar verdi.

Yüksekova İlçe jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Alper Kaan Polatkan'a ait araç, 8 Haziran 2023’te 5 yaşındaki Erdem Aşkan’a çarparak yaşamını yitirmesine neden oldu. Fail Polatkan hakkında 8 ay sonra dava açıldı.

“Taksirle adam öldürmek” suçundan açılan davanın ilk duruşması, Yüksekova Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Hakkari Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ile Aşkan’ın aile avukatları hazır bulunurken,  ailesi Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) duruşmaya katılım sağlarken, sanık uzman çavuş Polatkan ise duruşmaya katılmadı. 

Duruşma kimlik tespitiyle başladı. Tanıklar, ifadelerinde sanık Polatkan'ın denetimindeki aracın azami hız sınırının çok üstünde olduğunu belirtti. 

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Avukatlar ise çarpmanın etkisiyle aracın önünde oluşan göçüğe dikkat çekerek, 60 kilometre hızla giden bir aracın ön bölümünde göçük oluşmayacağını vurguladı. Avukatlar, sanık hakkında tutuklama ve kaza için keşif talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise sanığın tutuklanma talebini reddetti.

16 ŞUBAT’TA KEŞİF YAPILACAK

Mahkeme heyeti avukatların keşif talebini kabul ederek, keşfin 16 Şubat 2024 tarihinde yapılmasına ve duruşma tarihinin keşiften sonra belirlenmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

8 Haziran 2023’te Yüksekova ilçesinden Van güzergahına ilerleyen Yüksekova İlçe jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Alper Kaan Polatkan'a ait araç, 5 yaşındaki Erdem Aşkan’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle 50 metre yola savrulan Aşkan yaşamını yitirdi. Uzman çavuş kaza yerinde toplanan yurttaşlarla yaşadığı tartışmanın ardından yurttaşlara silah çekerek, olay yerinden kaçtı. 

Aracı kullanan uzman çavuş Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutuldu. Olaya ilişkin Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan olay tespit tutanağını dikkate alarak, Aşkan'ı kazada asli kusurlu buldu. Polatkan adli kontrol şartı tedbirlerinin uygulanması talebiyle Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik ise fail uzman çavuşun haftanın belirli bir günü imza atması ve araç kullanma yasağı kararıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

İlgili Haberler
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum