5 il ve 1 ilçede bilirkişi çalışması tamamlandı

5 il ve 1 ilçede bilirkişi çalışması tamamlandı

“Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılıyor” iddiaları üzerine açıklama yapan Adalet Bakanlığı, gerekli onaylar sonrası Adana, Diyarbakır, Urfa, Antep, Kilis ile Reyhanlı'da tamamlandığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı açıkladı, deprem bölgesinde 478 Cumhuriyet savcısı, bilirkişi incelemesi, numune alımı için yaklaşık 600 uzman görevlendirildi. Adana, Diyarbakır, Urfa, Antep, Kilis illeri ile Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çalışmalar tamamlandı.

Adalet Bakanlığı “Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılıyor” iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, depremin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bugüne kadar 478 Cumhuriyet savcısı geçici yetki ile deprem bölgesindeki il ve ilçelerde görevlendirildi. Depremin ardından yıkılan binalarla ilgili sorumlulukları bulunan kişilerin tespiti amacıyla ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma işlemlerine başlanıldı. Bu soruşturmalar kapsamında arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığı binalarda Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan, bilirkişi ve olay yeri incelemeleri ile numune alma işlemleri Adana, Diyarbakır, Urfa, Antep, Kilis illeri ile Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde tamamlandı.

Deprem bölgesinde bilirkişi incelemesi ve numune alma işlemlerinde inşaat mühendisi, mimar, jeoloji mühendisi ile karot örneği alımı için yaklaşık 600 uzman bilirkişinin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, “Bilirkişi çalışması ve numune alma işlemleri Cumhuriyet Başsavcılıklarımız nezaretinde etkin ve hızlı bir şekilde sürdürülmekte, bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra enkazlar kaldırılmaktadır” denildi.

 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.