5 bin bağ otu yanan komşuları için örnek bir dayanışma sergilediler

5 bin bağ otu yanan komşuları için örnek bir dayanışma sergilediler

Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesine bağlı Ünlüce köyü sakinleri, önceki gece köylerinde çıkan ot yangınında mağdur olan köy sakini için 2 bin bağ ot toplandı.

Önceki gece Büyükçiftlik Beldesine bağlı Ünlüce (Kiyat & Kerem Zeydan) Mahallesinde çıkan ot yangınında köy sakini Cahit Bilin'e ait 5 bin bağ ot yanmıştı. Köy sakinleri ve Yüksekova Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında hayvanları için istiflediği tüm otları yanan Bilin için köy sakinleri kampanya başlattı.

Traktörlerle köyde ev ev dolaşan köy sakinleri, 2 bin bağ ot toplayarak örnek bir dayanışma örneği sergilediler. 

20230122-140203.jpg

Her evden 20 ile 50 bağ ot topladıklarını belirten köy sakinlerinden Fikret Yaşar, "Biz köy sakinleri olarak mağdur olan kardeşimiz için bir kampanya başlattık. Böyle zor günlerde birbirimize yardımcı olmak büyüklerimizden bize kalan bir kültürdür. Hepimiz birlik olup mağdur olan komşumuzun mağduriyetini gidermeye çalıştık. Çevre köylerden de yardım etmek isteyenler var onları da toplamaya çalışacağız" dedi. 

Cahit Bilin ise köy halkının gösterdiği dayanışmadan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Herkes elinden geldiğince yardımcı oldu. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim" dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum