5 Aralık Kadın Hakları Günü

5 Aralık Kadın Hakları Günü

Bitlis’in Tatvan İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle program düzenlendi.

Sosyal Hizmet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü M. Emin Çakan, “Kadınlar yaşamımızın her alanında vardır. Bu nedenle kadın hakları çok önem arz ediyor. Olaya sadece kadın hakları olarak bakmamak gerekir, olaya insan hakkı olarak bakmak gerekir. Çünkü kadınların hayatımızdaki yeri ve önemi çok fazladır. Günümüzde bakıldığında halen kadınlarımızın maalesef başta eğitim gibi bazı haklardan mahrum bırakıldığını ve erken yaşta evliliğe itildiğini görüyoruz. Bizim toplum olarak bunu aşmamız gerekiyor. İnşallah bu sıkıntıları aştığımızda her şey daha güzel olacaktır. Ben bu vesile ile programın düzenlenmesinde emeği geçen ilçe müdürlüğümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyor ve tüm kadınların gününü kutluyorum” diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, kadınların her geçen gün seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere diğer birçok alandaki haklarının arttığını söyledi. Kadına sadece kadın gözüyle bakılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Aksoy, “Kadın sadece kadın değil aynı zamanda annedir, abladır, bacıdır, kardeştir, eştir, yol arkadaşıdır. Olaya bu açıdan bakılırsa eminim ki başta kadına şiddet ve daha birçok sorun çözülmüş olacaktır. Hayatımızdaki önemi saymakla bitmeyen tüm kadınların Kadın Hakları Günü’nü tebrik ediyor ve kadınlarımızın her zamanda yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tatvan’da iş hayatına atılarak birçok kadına istihdam alanı oluşturan iş kadını Emine Çağan, kadın ve iş hayatıyla ilgili kısa bir konuşma yaparak, kadınlara iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Fatma Şahin de, öncelikle kendisinin bir kadın, sonra bir polis olduğunu ifade ederek, büro olarak her zaman kadınların yanında olduklarını, ihtiyaç duyulması durumunda kadınların kendilerine başvurabileceğini belirtti.

Program; kadın ve kadın haklarıyla ilgili slayt ve filmin izletilmesinin ardından Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği tarafından kadınlara hediyeler verilmesiyle son buldu.

5 Aralık Kadın Hakları Günü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.