3600 ek göstergeyi önümüzdeki yılın sonuna kadar çözmeyi planlıyoruz

3600 ek göstergeyi önümüzdeki yılın sonuna kadar çözmeyi planlıyoruz

Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek göstergeyle ilgili muhalefete yüklendi. "Kuru kuruya söz vermeyiz yaparız" diyen Erdoğan, ek gösterge için 2022 yılının sonunu işaret etti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge talebiyle ilgili açıklama yapan Erdoğan, sorunu önümüzdeki yıl sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planladıklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE BEŞİNCİ HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK: Eğitim faaliyetlerimiz hamdolsun ciddi bir sorunla karşılaşmadan devam ediyor. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığımız herhangi bir aksaklık yaşanmaması için her konudaki gayretlerini sürdürüyor. Yüz yüze eğitimde 5. haftayı geride bıraktık. Sürecin başarısı için gayret göstermemiz gerekiyor. Aşılama ile toplumsal bağışıklığı ne kadar sağlarsak kışın o kadar rahat ederiz. Aksi halde havaların soğumasıyla beraber sıkıntılarımızın artmasına engel olamayız. Mesleki eğitimi güçlendirmek gayesiyle hayata geçirdiğimiz projeyle belirlenen okullara bir yılda 1 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde bir dönem evlatlarımız arasında öz-üvey ayrımı yapan politikaların izleri tamamen silinmiştir. Hangi lisede okursa okusun, devletimizin nazarında evlatlarımızın tamamı eşittir, aynı hak ve imkanlara sahiptir.

BİZ KURU KURUYA SÖZ VERMEYİZ, YAPARIZ: Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Ana muhalefetin başındaki zat 'Bu sözü ben verdim' falan diyor... Sen neyin sözünü verdin? Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz yaparız. En önemli özelliğimiz bu.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİMİZİN SON SINIFI ÖĞRENCİLERİ ASGARİ ÜCRETİN YARISINI ALACAK: Mesleki eğitimde bazı müjdelerimiz olacak. Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin artırılması ve genç işsizlik oranının düşürülmesi için iki yeni düzenleme yapıyoruz. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü kaldırıp, bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. İşverenlerimize destek sunuyoruz. Lise ve üniversite mezunu gençlerimize istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını tamamlama, iş gücü piyasasına geçme imkânı getiriyoruz. Mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrenciler, asgari ücretin üçte biri kadar değil yarısı kadar ücret alacak. Gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapacağız. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.