31 şehre giriş-çıkış yasağı 15 gün uzatıldı

31 şehre giriş-çıkış yasağı 15 gün uzatıldı

30 büyükşehirle Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamalar bu gece saat 00.00'dan itibaren 15 gün daha uzatıldı

Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamalar bu gece saat 00.00’dan itibaren 15 gün daha uzatıldı.

Korona virüsü nedeniyle 30 büyükşehir ile Zonguldak’a giriş çıkışlar yasaklanmıştı. 3 Nisan’da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehrimiz ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz” demişti.

İçişleri Bakanlığı’nın uygulamayla ilgili genelgesinde zorunlu nedenlerin olanların “seyahat izin belgesi” alarak yolculuk yapabileceği belirtilmişti. İzin belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralanmıştı

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.
  • Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.
  • Ölüm nedeni Covid-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
  • Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.
  • Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.
  • Ceza infaz kurumlarından salıverilenler
  • Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.