30 yıllık tutuklunun tahliyesi 6 ay ertelendi

30 yıllık tutuklunun tahliyesi 6 ay ertelendi

TUAY-DER, 30 yıllık tutuklu Serdar Şitilay’ın tahliyesinin 6 ay ertelenmesine tepki gösterdi.

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ndeki 30 yıllık tutuklu Serdar Şitilay’ın tahliyesinin "pişmanlık" dayatmasını kabul etmediği gerekçesiyle 6 ay ertelendiğini açıkladı. Dernek, konuya dair Amed'te bulunan binasında açıklama yaptı. TUAY-DER Eşbaşkanı Vahap Günay, hem tutukluların hem de ailelerinin mağdur edildiğini söyledi. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Günay, "Mağdur edilen tutuklulardan biri de 30 yıllık tutuklu Serdar Şitilay’dır. Dün bırakılması gereken Şitilay’a pişmanlık dayatılarak, tahliyesi 6 ay ertelenmiştir. Yapılanların hukuksuz olduğunu belirterek, bütün tutuklu arkadaşlarımızın infaz yasasından muaf tutulup serbest bırakılmasını istiyoruz" çağrısı yaptı. 

ŞİTİLAY: BU ZULÜM BİTSİN

Serdar Şitilay’ın babası Kadri Şitilay ise, “Oğlumun 30 yılı bittikten sonra 6 ay tahliyesi ertelendi. Dün oğlumu karşılamaya gitmem gerekirken bana oğlumun tahliyesinin 6 ay daha uzatıldığı haberi geldi. Adalet Bakanlığı’na soruyorum; Cezaevi Kurulu, bakanlıktan üstün müdür? Anayasa Mahkemesi'nden üstün müdür? Adalet diyorlar, insan hakları diyorlar ama yaptıkları tek şey insanlara eziyet etmektir. İnsanlara eziyet etmekten zevk mi alıyorlar? Artık yeter. Bize her gün zulüm ediyorlar, bu haksızlıkların bitmesini istiyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.