30 yıllık tutuklu Şemsettin Tekin tahliye oldu

30 yıllık tutuklu Şemsettin Tekin tahliye oldu

20 yaşında girdiği cezaevinden 50 yaşında çıkan Şemsettin Tekin, Siirt'te zılgıtlarla karşılandı. Tekin, "Onlarca arkadaşımızı arkamızda bıraktığımız için bir yanımız da üzgündür" dedi.

Erzurum'daki Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 50 yaşındaki Şemsettin Tekin, 30 yılın ardından tahliye edildi. 20 yaşında girdiği cezaevinden 50 yaşında çıkan Tekin, "Başımız dik olarak çıktık" dedi.

Mezopotamya'nın haberine göre, Tekin, 1993 yılında Batman'da tutuklanmıştı. "Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma” gerekçesiyle kendisine müebbet hapis cezası verilmişti. Batman, Diyarbakır, Bartın, Siirt, Bandırma, Şırnak, Bayburt, Samsun, Panos ve Oltu cezaevlerinde tutulan Tekin, son olarak Erzurum'a sevk edilmişti.

Ailesi tarafından cezaevi önünde karşılanan Tekin, gittiği Siirt'te de yakınları tarafından zılgıtlarla karşılandı. Tekin, "Uzun bir süre yani 30 yıl geride bıraktık. Sevdiklerimizden uzak kaldık. Başımız dik olarak çıktık. Sevdiklerimize kavuşmak güzel ancak onlarca arkadaşımızı arkamızda bıraktığımız için bir yanımız da üzgündür” dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.