30 yıllık tutuklu Nail Demir tahliye oldu

30 yıllık tutuklu Nail Demir tahliye oldu

HDP’nin ağır hasta tutuklu listesinde yer alan 59 yaşındaki Nail Demir, 30 yılın ardından tahliye edildi.

Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 59 yaşındaki Demir, cezaevi idare ve gözlem kurulu kararıyla 12 Ağustos’ta yapılması gereken tahliyesi 6 ay ertelendi. Kolon kanseri ve prostat gibi hastalıklarına rağmen tahliyesi ertelenen Demir’in infaz hakimliğine yaptığı başvuru da reddedildi. Demir’in, infaz hakimliği kararına yaptığı itirazın ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle tahliye edildi. 

MECLİS’E TAŞINMIŞTI 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Demir’in tahliyesinin ertelenmesi kararını Meclis’e taşıyan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru önergesi vermişti. Tahliye kararını sosyal medya hesabından paylaşan Bozan, şu ifadelere yer verdi: “İki hafta önce konuyu Meclis’e taşımış, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a; 30 yıllık siyasi tutsak Nail Demir’in İdare ve Gözlem Kurulu Kararıyla infazının ertelenmesinin yanlış olduğunu, gerekçeleriyle sormuştuk. Bugün yanlıştan geri dönüldü ve Nail Demir tahliye edildi. İdare ve Gözlem Kurullarının bahaneleriyle tahliyesi ertelenen tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılmalıdır. Mücadelemiz sürecek."

Demir tahliye sonrası, “Sevinçliyim. Gerçekten inanamıyorum. Berxwedan jiyane. Bijî berxwedan kahrolsun faşizm" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.