30 yıllık tutuklu Mihdi Öztürk tahliye oldu

30 yıllık tutuklu Mihdi Öztürk tahliye oldu

Mihdi Öztürk, 27 yaşında girdiği cezaevinden 30 yıl sonra tahliye edildi. Cezaevi çıkışında konuşan Öztürk, "Geç oldu ama onurlu bir çıkış oldu. 30 yıl önce duygularım, hasretim neyse bugün de odur" dedi.

 İzmir’de 1993 yılında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını, devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen Mihdi Öztürk, 30 yıl sonra tahliye oldu.

27 yaşında girdiği cezaevinden 57 yaşında çıkan Öztürk’ü, cezaevi önünde ailesi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bayraklı ve Aliağa ilçe örgütü yöneticileri çiçek ve zılgıtlarla karşıladı

“Şu an binlerce şey düşünüyorum. Ama ne dersem eksik kalır. Arkadaşlarını sevenler için 30 yıl, 3 gün gibi geçiyor. Ama arkadaşlarını, insanları sevmeyenler için 3 gün, 30 yıl gibidir. Cezaevinde ki bütün arkadaşların halkımıza selamları var. Geç oldu ama onurlu bir çıkış oldu. 30 yıl önce duygularım, hasretim neyse bugünde odur. Halkımızın istekleri neyse benimde odur. Cezaevinde arkadaşlarım geride kaldı. Bugün cezaevinden çıkmamı yarım özgürlük olarak tanımlıyorum. Ancak onurlu bir çıkış hepimize yeter. Cezaevindeki arkadaşlar içinde bu önemliydi. Arkadaşlar beni bu duygularla uğurladı” diye belirtti.

Öztürk'e, ardından Bayraklı ilçesinin Onur Mahallesi’nde de kitlesel bir karşılama yapıldı. Kendisini bekleyen konvoy eşliğinde Mêrdîn Fıstıklılar Derneği’ne geçen Öztürk, yakınları ve mahalleliler tarafından zılgıt ve halayla karşılandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.