30 yıllık tutuklu Kemal Çelik tahliye oldu

30 yıllık tutuklu Kemal Çelik tahliye oldu

Cezaevinden 30 yıl sonra tahliye olan Kemal Çelik, “İnsanın iradesi çok güçlüdür. Biz de irademize inandık” dedi.

Şakran 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıldır tutuklu bulunan Kemal Çelik (57), 4 Ağustos’ta yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada prostat ameliyatı olan Çelik, dün tahliye günü olduğu için işlemleri yapıldıktan sonra normal servise alındı. Çelik, cezaevinde kaldığı süre boyunca, bel fıtığı, katarak, boyun fıtığı, hemoroit ve son olarak prostat ameliyatı oldu. 4 Ağustos’tan bu yana hastanede olan Çelik, yapılan sağlık kontrollerinin ardından bugün hastaneden taburcu oldu.

1993 yılında Siirt'te gözaltına alınan Çelik'e çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını, devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Çelik, 27 yaşında girdiği cezaevinden 57 yaşında çıktı. Çelik’i, hastane önünde ailesi, arkadaşları, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve  Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü yöneticileri, karşıladı.

‘İRADEMİZE İNANDIK’

Hastane çıkışında konuşan Çelik, cezaevinden çıktığı için şu an çok büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Çelik, “Cezaevinden çıkmak tek başına bir başarı değil. Arkadaşlardan uzak kaldım, bu benim için üzücü. Ancak öyle umut ediyorum ki arkadaşlarım da benim gibi özgür olacaklar. Cezaevi duygularını anlatmak çok. Biz orada çok büyük zorluklar yaşadık. Birçok paylaşımlarımız oldu. Baş eğmedik, şerefimizle çıktık. Bu bizim için bir başarıdır. Cezaevinde kalan arkadaşlarımızda başları dik bir şekilde çıkacak" dedi. 

Cezaevinde hep umutlu olduğunu vurgulayan Çelik, "Cezaevinde 30 yıl boyunca var olan inancımızla kaldık. Ben 100 günlük açlık grevine girdim, sanki lokantada yemek yiyordum. Ama şimdi iki gün aç kalsam dayanamam. İnsanın iradesi çok güçlüdür. Biz de irademize inandık” diye konuştu. 

Çelik, hastaneden taburcu olduktan sonra ailesi ile memleketi Sêrt'e doğru yola çıktı.   

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.