30 yıllık mahkumun infazı yakıldı

30 yıllık mahkumun infazı yakıldı

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Ramazan İldem 30 yıldır cezaevinde tutuluyor. İldem'in tahliyesi 3 ay daha ertelendi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1993 yılının Temmuz ayında gözaltına alınarak tutuklanan Ramazan İldem'in infazı yakıldı. Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve 4 Temmuz günü tahliye edilmesi beklenen İldem hakkında Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu (İGK) tarafından "iyi halli” olmadığı yönünde görüş bildirildi. Bunun üzerine İldem'in tahliyesi 3 ay daha ertelendi. 

30 YILDA 8 CEZAEVİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Kızıltepe'de 1993 yılının Temmuz ayında henüz 22 yaşında iken gözaltına alınarak tutuklanan İldem'e yargılandığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından "Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozmak" iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. İlk olarak Mardin'de cezaevinde tutulan İldem, sonrasında sırasıyla Bartın, Diyarbakır, Yozgat, Mardin, Erzurum, Bartın ve Bafra cezaevlerinde tutuldu. 

'NE OLURSA OLSUN OĞLUM DAVASINA SAHİP ÇIKSIN'

Yaşananlara tepki gösteren İldem'in 75 yaşındaki annesi Halime İldem, oğlunun siyasi çalışmaları gerekçesiyle 30 yıl önce bir kişi tarafından isminin verilmesi üzerine tutuklandığını hatırlatarak, "Yine de pişman değiliz. Bir şey olmaz. Şimdi 30 yılı bitti cezaevinde" dedi. 30 yılda oğlunun çok sayıda cezaevinde tutulduğunu ve kendisinin de her defasında görüşüne gitmeye devam ettiğini kaydeden anne İldem, "30 yılı bittikten sonra eve getirmeyi bekliyorduk. Hazırlığımızı yaptık, karşılamaya gidecektik. Telefon etti, 3 ay daha ceza verildiğini söyledi" dedi. 

Ne olursa olsun mücadelesinden dönmeyeceğini kaydeden anne İldem, "Ne olursa olsun pişman değilim. Çünkü haksızlık yapılıyor. Düşmandır, peşini bırakmıyor. Her şeye rağmen isteğim; oğlum davasına, çalışmasına sahip çıksın, diline sahip çıksın. İnanıyorum ki, o da arkadaşları da şerefli bir yolda yürüyorlar. Biz de bunu arıyoruz. Bundan daha iyi bir şey zaten yok. Cezaevinden çıkması için her şeyi bırakıp, kenara mı çekilecek. Olmaz öyle şey. Önce ben kabul etmem. Ben verdiğim emeği, yaptığım çalışmaya karşı önce ben bırakmam" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.