30 Yıl Yetmedi, Hasan Gülbahar Yine Tutuklandıv

30 Yıl Yetmedi, Hasan Gülbahar Yine Tutuklandıv

30 yıl hapis yattıktan sonra 17 ay önce tahliye olan ve bekçi olarak işe giren ve eğitimine devam etmek isteyen Wernicke Korsakoffhastası Hasan Gülbahar yine cezaevine gönderildi. Ailesi Anayasa Mahkemesi’ne gidecek.

12 Eylül askeri darbesiyle birlikte 30 yıldır cezaevinde tutulduktan sonra 4. Yargı paketinin yürürlüğe girmesiyle 11 mayıs 2013 günü tahliye edilen TİKKO davası hükümlüsü Hasan Gülbahar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ısrarıyla yeniden cezaevine gönderildi.

Gülbahar, tahliye olduktan sonra bir taşeron firmada gece bekçiliği yapmaya başlayan ve yarıda bıraktığı akşam ticaret lisesi eğitimini sürdürebilmek için girişimde bulunan Gülbahar, Milli Eğitim Bakanlığı’na eğitim kaydını yeniden açtırmak için girişimde bulunuyordu.

İşe girdi, okumak istedi, tutuklandı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararını Yargıtay’a taşımıştı ve Gülbahar’ın kalan 5,5 yıllık hapis cezasının infazına karar kılınmıştı. Bundan haberi olmayan Gülbahar, Milli Eğitim Bakanlığı’na dava açtırmak için gittiği Adliyede mahkeme kaydı çıktığı için dün (9 Ekim) öğleden sonra gözaltına alındı.

Adli Tıp Kurumu’ndan geçmişte, Wernicke Korsakoffhastası olduğuna dair raporu bulunan, zamanla da kalp rahatsızlığı da yaşamayan başlayan Gülbahar, Mersin E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklar

Tutuklamayla ilgili bianet’in ulaştığı ağabeyi Ali Gülbahar, haksızlık olarak değerlendirdiği durumun ortadan kaldırılması için gelecek hafta Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Hasan Gülbahar’ın Tahir Canan ile ilgili Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara benzer bir şekilde tahliye edildiğini hatırlatan Ali Gülbahar, “Kararlar herkese eşit olmalı. Bu durumu yanlış buluyoruz” diye konuştu.

İki TİKKO davasından müebbet hapse mahkum olduğu dosyadan 1991 yılında şartlı salıverilme kapsamında serbest bırakılan Gülbahar, TİKKO üyeliği iddiasından veriilen 12 yıl 6 aylık hapis cezasının büyük bölümünü cezaevinde çekmişti.

Gülbahar, yargı süreci sonuç vermezse hasta haliyle 5,5 yıl daha cezaevinde kalacak.

Bir tutuklu, bir serbest

2002 yılında F tipi cezaevlerine karşı sürdürdüğü ölüm orucu eylemi nedeniyle Wernicke Korsakoffhastalığına yakalandığı için tahliye edilen Hasan Gülbahar, Mart 2004’te yeniden tutuklanmıştı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Gülbahar’ın şartlı salıverilmesini yaktığı gerekçesiyle iki cezasını birlikte yatmasına ve 2017’ye kadar cezaevinde kalmasına karar verilmişti. Ancak bir üst mahkeme bu kararı kaldırınca Gülbahar, 11 Mayıs 2013 günü yeniden serbest kalmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin itirazıyla gelen Yargıtay kararı Gülbahar’ı bir kez daha tutuklattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.