30 Suriyeli aile linç tehlikesi nedeniyle tahliye edildi

30 Suriyeli aile linç tehlikesi nedeniyle tahliye edildi

Denizli'nin Kale ilçesinde kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla Suriyeli 5 kişi gözaltına alındı. Kaymakamlık önünde toplanan 500 kişi şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi.

Denizli'nin Kale ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğu N.D.'ye cinsel istismar iddiasıyla Suriyeli 5 kişinin gözaltına alındığının duyulması üzerine Kaymakamlık binası önünde 500 kişi toplanarak, şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi.

DHA'nın haberine göre, Kale ilçesinde yaşayan N.D'nin, yaşadığı cinsel istismarı bir arkadaşına anlatmasıyla olay, dün polise bildirildi. Polis, olaya karıştığı iddia edilen 10 kişi hakkında gözaltı işlemi başlattı, 5'ini ise gözaltına aldı. 

TAKVİYE EKİPLER GÖDERİLDİ

5 kişinin gözaltına alındığının duyulması üzerine adliye ile aynı binada hizmet veren Kaymakamlık binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi. Kalabalığın kontrolden çıkma ihtimali üzerine Kale'ye Denizli il merkezi ile çevre ilçelerden takviye olarak çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Kale Kaymakamı Murat Güneş ve Kale Belediye Mehmet Salih Sağınç, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Gerginlik sürerken ilçedeki Suriyeli 30 aile güvenlik amacıyla tahliye edilerek, başka ilçelere götürüldü.

Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de olayların büyüme ihtimali üzerine Kale'ye geldi. (DHA) 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.