3 yaşındaki Elif Perinçek 65. saatte enkazdan sağ çıkarıldı

3 yaşındaki Elif Perinçek 65. saatte enkazdan sağ çıkarıldı

İzmir depreminde yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazı altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, 65'inci saatte enkazdan sağ çıkarıldı.

İzmir depreminin ardından yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında sabah saatlerinde sevindiren bir haber daha geldi. 14 yaşındaki İdil Şirin'in gece 58'inci saatte sağ kurtarılmasının ardından sabah saat 08.00'de de 3 yaşındaki Elif Perinçek Doğanlar Apartmanı'nın enkazından sağ çıkarıldı. 

'BENİ GÖRÜNCE PARMAĞIMI TUTTU'

Enkazda Elif'e ulaşan itfaiyeci Muammer Çelik o anları şöyle anlattı: "Babası bana dedi ki, 'Ben her şeye razıyım, her şeye de hazırlıklıyım.' Ben de, 'Allah'ın mucizesi vardır. Belki de burada o mucizeyi görürüz, sen teslim falan olma' dedim. Deprem öncesini anlatırken yönlendirmesi farklıydı fakat ben kendi tecrübemi, bilgilerimi kullandım ve depremin oluş şekline göre hareket ettim. Ters yöne gittim, bazası ve gardrobunun arasında olabileceğini düşündüm. Oraya gittim. Orada da Elif'i sırt üstü yatar şekilde buldum ve kucakladım."

elifson-eplr.jpg

Çelik, gazetecilerin "Elif sizi gördüğünde ne tepki verdi?" sorusunu ise "Elif benim parmağımı bir tuttu... Yüzünü temizledim, tozunu aldım. Bir arkadaşımla beraber aldık, parmağımı tuttu, hiç bırakmadı sağlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaşamayı sonuna kadar hak ediyor..." sözleriyle yanıtladı.

'ELİF'İN ARTIK İBB'DE İTFAİYECİ AĞABEYLERİ VAR'

Elif Perinçek'in artık İstanbul Büyükşehir Belediyesinde "itfaiyeci ağabeyleri" olduğunu ifade eden Muammer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elif ne zaman isterse başımızın üstünde yeri var. İstediği an gelebilir. Çünkü ağabeyleri onu orada bekliyor. O bizim Elif mucizemiz oldu. Bütün İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının hediyesi olmuştur. Biz Elif'i sevdik, Elif de inşallah bizi sever..."

İlk olarak su isteyen ve hastanede tedaviye alınan Elif'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ANNE 4 ÇOCUĞUYLA ENKAZ ALTINDA KALMIŞTI

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile üç çocuğu depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmış, oğlu Umut Perinçek hayatını kaybetmiş ve enkaz altındaki diğer çocuğu Elif Perinçek'e de ulaşmak için çalışmalar hızlandırılmıştı.

ares-hy8h.jpg

ARES DE KURTARILDI

Enkaz altındaki dağ köpeği Ares de sabah saatlerinde enkazdan çıkarıldı. AFAD, sosyal medya hesabından, "Ares de sağ kurtuldu... Can dostlarımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" bilgisini paylaştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.