3 mülteci teknesi battı: 6 kişi yaşamını yitirdi

3 mülteci teknesi battı: 6 kişi yaşamını yitirdi

İtalya’nın Lampedusa Adası ile Tunus açıklarında 3 mülteci teknesinin batması sonucu en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

İtalya’nın Lampedusa Adası açıklarında iki mülteci teknesinin batması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 30 kişi ise kayıp. İtalya Sahil Güvenliği’nden yapılan açıklamaya göre; mülteci teknelerinde bulunan 57 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Teknenin batması sonrası cuma gününden bu yana Lampedusa’da mahsur kaldığı bildirilen açıklamada, aralarında bir çocuğun da olduğu 34 mültecinin de helikopterle adadan tahliye edildiği kaydedildi. Açıklamada, Lampedusa Adası’ndaki kurtarma çalışmalarında, Tunus’tan yola çıktığı değerlendirilen ve yola çıktıktan sonra batan iki mülteci teknesinde hayatını kaybeden 2 mülteciden birinin kadın, diğerinin ise bir çocuk olduğu bilgisi paylaşıldı.

2 BİNİN ÜZERİNDE MÜLTECİ GETİRİLDİ

İtalya’nın Ansa haber ajansı, hayatını kaybeden iki mültecinin Fildişi Sahili’nden bir anne ile 1 yaşındaki çocuğu olduğunu yazdı. Habere göre; kazadan sağ kurtulan mülteciler, teknelerden birinin 48, diğerinin 42 kişi taşıdığını söyledi. Mültecilerin cenazeleri adanın 23 deniz mili açıklarında bulundu. Son günlerce İtalya Sahil Güvenlik ekipleri ve bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından Lampedusa’ya 2 binin üzerinde mülteci getirildiği bilgisi paylaşıldı.

TUNUS’TA MÜLTECİ TEKNESİ BATTI

Öte yandan, Kuzey Afrika ülkesi Tunus’un Kerkennah Adası açıklarında bir mülteci teknesinin batması sonucu en az 4 mültecinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Reuters’a açıklama yapan Tunuslu bir yetkili, teknedeki mültecilerin hepsinin Sahra Altı Afrikası’ndan geldiğini belirtti. Tunus Sahil Güvenliği’nin İçişleri Bakanlığına atıfla paylaştığı verilere göre, 1 Ocak- 20 Temmuz 2023 tarihleri arasında Sudan 901 mültecinin cenazesini çıkardı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.