2024’ün yeme içme trendleri: Sürdürülebilirlik ön planda

2024’ün yeme içme trendleri: Sürdürülebilirlik ön planda

Amerikan TIME dergisi şeflerden gıda fütürologlarına kadar uzmanlara bu yıl yeme içme sektöründe neler beklendiğini sordu.

Trend tahmin şirketi WGSN’nin yiyecek içecek bölümünden sorumlu Claire Lancaster’a göre “Yeni nesil şefler, çok katmanlı kültürel kimliklerini yansıtan ürünler yaratıyor.”

Sürdürülebilirliğe yönelik adımlar

Yiyecek ve içecek trendlerini yönlendiren alt akıntılardan biri gezegene sahip çıkma yönündeki kolektif arzu. Örneğin alternatif çikolataların öne çıkması bekleniyor. Kakaoya talep dünya çapında ormanların yok olmasına yol açıyor; üstelik erişim de giderek zorlaşıyor ve pahalılaşıyor. Alternatif çikolata ‘kakaosuz’ yapılıyor ancak tadı yine de çikolatamsı.

ABD merkezli Voyage Foods şirketi, alternatif çikolatasını yapmak için üzüm çekirdeği, ayçiçeği ve protein unu gibi malzemeler kullanıyor. Britanya’daki WNWN Food Labs, kakao çekirdeklerini tahıllar ve baklagiller gibi malzemelerle değiştiriyor.

Mantarlarla eğlence

Şalgam Vegan Tarif Kulübü’nün kurucusu ve şefi Todd Anderson, 2024’te etin yerine mantarların parlayacağını öngörüyor. Pek çok mantarın evde yetiştirilmesi kent insanları için bile kolay.

Sebze partileri

FX’in restoran draması ‘The Bear’da rol alan şef ve restoran işletmecisi Matty Matheson, sebzelerden yana heyecanlı. “Sebze odaklı restoranlarda bir artış görmek üzereyiz” diyor.

Mesela brokoli. Izgara veya püresi giderek popülerleşiyor. Giderek daha popüler hale gelen bir başka teknik: Brüksel lahanasının ‘güzel, çok sağlam’ yapraklarını, kara lahanaymış gibi pişirmek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.