2023 Yılında Kredi Kartı Borçları Rekor Seviyeye Ulaştı

2023 Yılında Kredi Kartı Borçları Rekor Seviyeye Ulaştı

Kredi kartı borcu geçen yıla göre 2,5 kat artışla 1 trilyon TL'yi aşarak rekor seviyeye ulaştı.

2023 yılında kredilerin frenlendiği dönemde, bireysel borçlanmada kredi kartlarına yönelim gözlendi. Seçim sonrası yeni ekonomi yönetimi tarafından sıkılaştırılan para politikası ve yüksek faizle birlikte kredi kullanımında azalma yaşanırken, kredi kartı borçları ise dikkat çekici bir artış gösterdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, 2023 yılında kredi kartı borçluluğu rekor seviyeye ulaştı. Geçen yıla göre 2,5 kat artarak 1 trilyon TL'yi aşan kredi kartı borcu, dikkat çeken bir finansal gelişmeye işaret ediyor.

Tüketici kredilerindeki azalmaya karşın, taşıt kredilerinde büyük bir genişleme yaşandığı görülüyor. BDDK'nın 2023 verilerine göre taşıt kredileri yüzde 93 artış gösterdi. Ancak aynı dönemde konut kredilerinde büyüme durma noktasına geldi. Yıl genelinde yüzde 22'lik büyüme kaydedilen konut kredileri, enflasyondan arındırıldığında yüzde 26'lık daralmayı ifade ediyor.

Bireysel kredilerin ve kart borçlarının toplamı ise 2023 yılında 2,7 trilyon lirayı aşarak dikkat çeken bir borçluluk seviyesine ulaştı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.