2022 Dünya Kupası Elemelerinde Türkiye, Norveç'i 3-0 mağlup etti

2022 Dünya Kupası Elemelerinde Türkiye, Norveç'i 3-0 mağlup etti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu maçında deplasmanda Norveç'i 3-0 yenerek 2'de 2 yaptı.

 Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçında bugün İspanya'da Norveç ile karşılaştı. Norveç hükümetinin Covid-19 kaynaklı seyahat kısıtlamaları sebebiyle Malaga'ya alınan ve La Rosaleda Stadı'nda oynanan mücadele. TSİ ile 20.00'de başladı.

Maçın henüz dördüncü dakikasında Ozan Tufan'ın golüyle Türkiye 1-0 öne geçti. Bu golden hemen sonra Sörloth'un Türk Milli Takımı ağlarına gönderdiği top ise ofsayt nedeniyle gol sayılmadı.

26. dakikada ise yine Sörloth'un bir şutu direkten döndü.

28. dakikada Türkiye ikinci golü buldu. Yusuf Yazıcı'nın ortasına kafayla vuran Çağlar Söyüncü hem takımının hem de milli forma ile kendisinin ikinci golünü Norveç ağlarına yolladı.

Maçın ilk yarısı Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıda ise 59. dakikada Türkiye yine Ozan Tufan'la 3. golü buldu.

63. dakikada Norveç'in bu kez Haaland'ın vuruşuyla Türkiye ağlarına gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Maçın 79. dakikasında Norveç'ten Thorstvedt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 3-0'lık skorla Milli Takım Hollanda'nın ardından Norveç karşısında da farklı galibiyetle grupta ikinci maçında 6 puana ulaştı ve G Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu. Grupta Karadağ da 6 puanla ikinci sırada yer alıyor.

A Milli Takım Salı günü üçüncü maçında evinde Letonya karşısına çıkacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.