2013'ün incileri

2013'ün incileri

2013'ün hareketli gündeminde, siyasetçiler yine birbirinden "enteresan" açıklamalara imza attı.

YÜKSEKOVA HABER

HABER MERKEZİ - BİANET'in hazırladığı haberde 2013'ün hareketli gündeminde, siyasetçilerin bir birinden enteresan açıklamalırı derlendi. Başbakan Erdoğan'dan, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'fişkiyesine', Mardin Valisi'nden, Adana Valisi'nin 'gavatına' siyasilerin enterans açıklamarı:

Başbakan: İdrisciğim Ordu'nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfus artış hızının düşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i örnek göstererek, "İdrisciğim Ordu'nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı. Onda altı çocuk var. Sizde ne var?" dedi. (Şubat 2013)

Mardin valisi: Manyaklarla evlenirseniz böyle olur

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, “Toplumda ufak tefek arızalar oluyor. Bayana şiddet gösterenler oluyor. Böyle içkici, kumarcı vesaire manyaklarla evlenirseniz böyle olur" dedi. (Şubat 2013)

AKP’li Zorlu: Allah korkusu kadına şiddeti durdurur

Memur-Sen Kadın Komisyonu toplantısında konuşan AKP Konya milletvekili Cem Zorlu, “Eğer kadının mağdur edilmesini istemiyorsanız Allah’tan korkan nesiller yetiştirin” dedi. (Şubat 2013)

Nihat Doğan: Yumurtaya verdikleri parayla Venezuela’ya gitselerdi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in cenaze töreni için Venezuela’ya giden Nihat Doğan “Mavi Marmara konusunda dünyanın öbür ucundan senin yanında olmuş bir insan... Chavez’in vefasına karşılık vermek, vefalı olmak gerekiyordu. Kimse yapmayınca iş bize düştü” dedi. Doğan, ODTÜ'lü öğrencilere de tepki göstererek, "Yumurta alacak paraları varsa gitseydi onlar da. Yumurtaya verdikleri paranın onda birini, binde birini, milyonda birini çok rahatlıkla verebilirlerdi yani". (Mart 2013)

Vali Mutlu: Kuş sesleri, ıhlamur kokusu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı’na ilişkin tweetleri gündem oldu. (Haziran, 2013)

"İki saat uyudum ve uyuyamadım. Sıcak yatakları yerine Gezi Parkı'nda yatan bu ülkenin gençlerine selam vermek için ayaktayım.”

“Her türlü eleştiriye açık bir sohbeti Gezi Parkı'nın kendini sadece özgür birey, yurttaş olarak tanımlayan gençleriyle yapmak istiyorum. 

“Gençler,Gezi parkında kuş sesleri,ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu? Aranızda olmak isterdim." (Haziran, 2013 )

Gökçek: Fışkiyeyi kim kırdı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi direnişi sırasında Twitter’dan “Belediyenin önündeki fıskiyeyi kim kırdı” yazdı. Gökçek’in bu sözleri sosyal medyaya damgasını vurdu.

AKP’li Aslan: Ben sizin bacak aranızı çekip…

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Tokat milletvekili Zeyid Aslan, kadın gazetecilere "Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, bunların gerçeği bu diye ahlaksız olurum değil mi?" diye taciz etti. (Temmuz 2013)

Trabzon Milli Eğitim Müdürü: Kızlı erkekli merdiven kullanıyorlar

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, “Erkek öğrencilerle kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni 2 yıldır rahatsız ediyor” dedi. (Ağustos 2013)

Avukat: Bu, kadın cinayeti değil, sadece maktül kadın

İstanbul’da eski kocası tarafından 2 Ocak 2013 günü öldürülen Gülşah Sarcan davasının ikinci duruşmasında sanık S.S.’nin avukatı davanın başından beri bu cinayetin “kadın cinayeti” olduğuna dair bir algı yaratılmaya çalıştığını ileri sürerek, “halbuki tek ortak nokta maktulün kadın olmasıdır” dedi. (Ağustos 2013)

Diyanet Başkanı: BM kadına şiddetle uğraşacağına…

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleşen “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması İşbirliği Protokolü”nün imza töreni sırasında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “BM kadına karşı şiddetle uğraşacağına insanlığa karşı cinayetleri önlesin” dedi. Eşitlik İzleme Kadın Grubu, Görmez’i kınadı. (Ağustos 2013)

SGK Başkanı İlhan: Üç değil beş çocuk

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilk kadın başkanı Yadigar Gökalp İlhan, her kadının beş çocuk doğurması gerektiğini söyledi, “Başbakanımızın belirttiği üç çocuk asgari. Bizim önümüzdeki yıllarda çalışacak genç nüfusa ihtiyacımız var” diye konuştu. (Ağustos 2013)

Vali Mutlu: “Oh harika, ohoh!”

İstanbul Valisi Mutlu Kadıköy direnişine Twitter’dan tepki gösterdi. (Eylül, 2013)

“Halkın tiyatrosunu(Kadıköy-Süreyya)polisle çatışanlar için revir yapacağım diye işgal et.Polis çıkarınca da revire saldırı diye yaz dur,ohoh”

“Biz her yeri işgal edelim,Kadıköy'de barikatlar kuralım,molotof,demir bilye,havai fişek atalım bunlar gösteri hakkı karışma deyin, Oh harika”

Sağlık Bakanı: Hiçbir yer Taksim değil

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: “Hiçbir yer Taksim değil, hiçbir yer direniş değil. Herkes direnişini de Taksim Meydanı’nı da işte buralardaki milli iradenin hak ve hukukuna teslim etmek zorunda”. (Eylül 2013)

Hüseyin Çelik: Öyle bir kıyafet gitmiş ki...

Beyaz TV’de bir programa katılan Çelik, “Dün bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet gitmiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” diye konuştu. Çelik’in açıklamasından sonra sunucu Gözde Kansu işten çıkarıldı. (Eylül 2013)

Erdoğan: Oyuncağı annen mi kırdı?

AKP Genel Merkezi'ndeki çocuk oyun alanına ziyaret eden Erdoğan, bu sefer de bir çocuğun annesine kızdı. Çocuğun "Tayyip dede" diyerek arabasının kopan parçasını göstermesi üzerine, Erdoğan çocuğa "Annen mi koparttı" diye sordu. Kağıt mendil ile çocuğun burnunu da silen Erdoğan, çocuğun annesine dönerek "Çocuğu hasta etmişsin" dedi. (Ekim 2013)

Burhan Kuzu: Herkes ben de anamı getirdim derse?

TRT Türk’de yayınlanan “Görüş Farkı” programına katılan Burhan Kuzu: “Bana sorarsan Anadilde eğitim doğru olmaz. Anadilde eğitim ülkeyi de huzuru da bozar. Bölünmek iyi bir şeyse bölünelim! Bu ülkede 18 etnik grubun olduğu varsayılır. Bu coğrafyada bu kadar ders kitabı basılacak, bu kadar hoca derslere girecek ve bu memlekette huzur bulacaksınız? Bütün okullarda Kürtçe eğitimi zorunlu yap bakalım. Üniversite kur, sonu nereye gidecek?

“Bir tek Kürdün anası yok ki, 18 tane etnik grup anası alıp gelirse ne yapacağız? Ben de anamı getirdim ben de dilimi istiyorum derse ne yapacağız? Bunları iyi düşünmek gerek. Sonra diyorlar ki, biz bölünmek istemiyoruz böyle bir niyet yok. Yahu yok da, sonu oraya gider. Niyetimiz buysa bunu oturup Kürdü, Lazı, Çerkezi hep beraber konuşalım. Burada doğması muhtemel sorunları dile getirmem en büyük hakkım.” (Ekim 2013)

Adalet Bakanı: Utandırmadan çıplak arıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün cezaevlerindeki çıplak aramalara ilişkin verdiği soru önergesini cevaplayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde çıplak arama uygulamasının olduğunu ama kişinin utanma duygusunu ihlal etmeyecek şekilde yapıldığını söyledi. (Ekim 2013)

Arınç: Benim de özgül ağırlığım var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, öğrenci evleri hakkında hükümet sözcüsü olarak kendi açıklaması ile Başbakan’ın konuşması arasındaki çelişki hakkında: “"Ben sadece bakan değilim. Benim aynı zamanda özgül ağırlığım var ve bu özgül ağırlığım başkalarından farklıdır. Ben çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmamam lazım.” (Kasım 2013)

Adana Valisi: O gavatı bana getirin

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentteki 10 Kasım töreni sırasında protesto edildi. Öfkeyle makam aracından inen Coş, kendisine “'AKP'li vali istemiyoruz, Allah belanı versin” diyen vatandaş için “O gavatı bana getirin” dedi.(10 Kasım)

Vali Coş protestoculardan da şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan 10 kişiden dokuzuna “kabahatler kanunu” uyarınca toplam 1692 lira para cezası kesildi. Coş ise yaşanan olayları provokasyon olarak nitelendirdi, “Ben gavat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim. Bu kelimeyi de ‘yürüyen, hizmet eden, gezinen adam’ anlamında söyledim” dedi. (11 Kasım)

Vali Coş 12 Kasım’da gavat dediğini kabul etti: “Sıcağı sıcağına, o yoğun program içinde bana sorulduğunda ‘Kavas demiş olabilirim’ dedim ama sonradan gelip görüntüleri izledim ve orada görülüyor, duyuluyor; öyle bir kelime ağzımızdan çıkmış.”

Başbakan Erdoğan : Kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar

“Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.” (Kasım, 2013)

Egemen Bağış: Adımız şakacıya çıkmış ya, fıkra anlatmadan olmaz

Eski AB Bakanı Egemen Bağış devir teslim töreni sırasında “Adımız şakacıya çıkmış ya, fıkra anlatmadan olmaz” diyerek fıkra anlattı: Temel bir gün uçağa binmiş en ön sıradaki koltuğa oturmuş. Sonra koltuğun sahibi gelmiş 'Burası benim yerim' deyip kalkmasını istemiş, Temel kalkmamış. Hostesi çağırmış kalkmamış. Olay pilota kadar gitmiş. Pilot gelmiş Temel'in kulağına eğilip bir şeyler söylemiş. Temel 'Tamam o zaman' deyip kalkmış. Pilota sormuşlar 'Ne dediniz de kalktı' diye. O da 'bu koltuk Trabzon'a gitmez' dedim, demiş. (Aralık 2013)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.