2007 OKS sonuçları açıklandı

2007 OKS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurulacak olan sınav sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine öğrenci yerleştirileceği bildirildi.

OKS-Türkçe-Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik-Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek.

Fen liselerine ve Anadolu sağlık meslek lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı\'nın  veya  adresli internet sitesinden yapılabilecek.

Velilerin bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla yapacağı tercihler, 11-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, en fazla 20 okul tercih edebilecek.

Tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 8 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 9-14 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 20 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.