2005 OKS sonuçları açıklandı

2005 OKS sonuçları açıklandı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) 2. yerleştirme sonuçları bugün açıklandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''http://www.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.

OKS 2. yerleştirme için 236 bin 502 aday başvurdu. Bu adaylardan 47 bin 184'ü, Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen, Anadolu mesleki ve teknik, Anadolu imam hatip ve Sağlık meslek liseleri ile diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine yerleştirildi.

2. yerleştirme sonucunda, fen ve sosyal bilimler liselerine 1385, Anadolu liselerine 14 bin 572, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerine 8 bin 625, Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu kız meslek liselerine 7 bin 697, Anadolu öğretmen liselerine 1924, Anadolu imam hatip liselerine 9 bin 6, sağlık meslek liselerine 6 bin 674, diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine de 33 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.

2. yerleştirme sonucunda MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerinde 108, MEB Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne Bağlı Anadolu teknik ve Anadolu kız meslek liselerinde 438, Anadolu imam hatip liselerinde 2 bin 185, sağlık meslek liselerinde de 1 kontenjan boş kaldı.

Fen ve Anadolu liseleri ile Sosyal Bilimler ve Anadolu öğretmen liseleri ile diğer bakanlıklara bağlı liselerin kontenjanlarının tamamı doldu.

2. yerleştirme sonucunda yerleştirilen adaylar kayıtlarını yarından itibaren 11 Eylül'e kadar yaptırabilecekler.

Anadolu mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullardaki açık kontenjanlara, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği'nin 49. maddesine göre ilköğretim okulu diploma notu esas alınarak ön kayıt yoluyla öğrenci kabul edilebilecek. Anadolu imam-hatip liselerindeki açık kontenjanlara ise ilgili Genel Müdürlüğün talimatları doğrultusunda öğrenci kaydı yapılacak.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.