Arızaya giderken mahsur kalan VEDAŞ ekibi 20 saat sonra evlerine dönebildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir askeri üs bölgesi yakınındaki enerji arızasını gidermek üzere bölgeye giden VEDAŞ Arıza ekibi tipide mahsur kaldı. Ekipler bir gün sonra Özel İdare Ekibi tarafından bölgeden alındı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Şemdinli ilçesine bağlı Kayalar (Katune) köyünün yukarısındaki Belerde askeri üs bölgesi yakınlarında yaşanan elektrik arızası için VEDAŞ Arıza ekibi bölgeye gitti.

Ulaşıma açıkken giden bölgede birden tipinin bastırmasıyla mahsur kalan VEDAŞ ekibi arızayı giderdikten sonra yardım talebinde bulundu. Kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle Şemdinli'den gelecek desteğin gecikebileceğini öğrenen VEDAŞ ekibi bu kez yakında bulunan askeri üst bölgesinden yardım istedi. Saatler süren uğraşlar sonucu askerler tarafından mahsur kaldıkları bölgeden kurtarılan arıza ekibi askeri üs bölgesine götürüldü.

İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekibinin kapanan yolu açması ile birlikte VEDAŞ ekibi 20 saatin ardından Şemdinli ilçe merkezine dönebildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.