2 ve 3. Yargı Reformu paketi hazırlıkları başladı

2 ve 3. Yargı Reformu paketi hazırlıkları başladı

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında ikinci ve üçüncü paketin hazırlıkları başladı. İkinci pakette; noterler, icradan çocuk teslimi, icra iflas kanununda değişiklikler gibi hukuk yargılama usulüne dair düzenlemeler var. 3. pakette ise hâkim ve savcı

 Adalet Bakanlığının Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırladığı ilk yargı paketi yürürlüğe girdi. İstinaf Mahkemelerine Yargıtay denetimi, hukuk mesleklerine giriş sınavı gibi birçok düzenleme içeren paketin ardından ikinci ve üçüncü paket için de çalışmalar başladı.

2. YARGI PAKETİ HUKUK YARGILAMALARINI KAPSAYACAK

Edinilen bilgiye göre ceza yargılamalarıyla ilgili düzenlemeler içeren ilk paketin ardından gelecek ikinci pakette hukuk yargılamalarına ilişkin konular yer alacak. Noterler, icradan çocuk tesliminin kaldırılması, icra iflas kanununda değişikler yeni paketin öne çıkan başlıkları olacak. 2. Yargı paketinde nafaka konusunun olup olmayacağı ise henüz netleşmedi.

NAFAKA ACELEYE GETİRİLMEYECEK

Adalet Bakanlığı kaynakları, nafaka konusunun hassas bir konu olduğunu belirterek yapılacak düzenlemede mutabakat aranmasının önemine dikkat çekti. Süresiz nafaka ile ilgili sorunları gidermek için adım atılırken yeni mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi gerektiği vurgulanırken, tüm tarafların uzlaşacağı bir metin ortaya çıkarmak için düzenlemenin çok fazla aceleye getirilmeyeceği öğrenildi. 2. paketin hazırlık süreci içinde bu konuda istenen mutabakat sağlanamazsa nafaka konusunun diğer paketlere kalabileceği belirtiliyor.

3. PAKETTE NE OLACAK?

Edinilen bilgiye göre 3. yargı paketinde yargı sisteminde bir yenilik olarak “hâkim ve savcı yardımcılığı” yer alabilir. Strateji Belgesi’nde hâkim ve savcı yardımcılığı ile ilgili olarak, “bu kadronun oluşturulması, bir yandan mesleğe hazırlık döneminin daha etkin geçirilmesini, diğer yandan hâkim ve savcılara yargısal faaliyetlerinde destek imkânlarının artırılmasını temin edecektir” denilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.