180 kursiyere sertifikaları verildi

180 kursiyere sertifikaları verildi

Yüksekova Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinde çeşitli kursları başarıyla bitiren 180 kursiyere sertifikaları verildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Aile Destek Merkezinde geçen sene açılan meslek kurslarını başarıyla bitiren 180 kursiyere sertifikaları verilmek üzere ilçe kültür sarayında bir tören düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu törende konuşan İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, annelerin çocuklarıyla beraber hayata katılmalarını sağlayan kurum ve düzenlemeleri önemsediklerini belirtti.

1.20140130164533.jpg

Farkındalığın geliştirilmesi açısından hukuki idari düzenlemelerle fırsat eşitliği konusunda çalışmalar yapıldığına değinen Tikdağ, "Anayasamız kadına pozitif ayrımcılık hakkı tanımıştır. Bu çerçevede kurulan aile destek merkezleri de kadınların kadın olmaktan zorunlu kalmadan sosyal hayata, iş hayatına katılım sağlayabilmesi açısından çok önemlidir. Bizler de elimizden geldiğince fırsat eşitliği ve kadına toplum hayatına daha aktif katılabilme olanağı sunmak amacıyla bu süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki kadınlarımız, kızlarımız kendilerine has donanımları ve rolleriyle toplum hayatında var olurlarsa daha mutlu olurlar. Mutlu kadın, daha iyi yetişmiş çocuklar, daha sağlam Aile ve sağlıklı toplum demektir” dedi.

'KISITLI İMLANLARLA GÜZEL İŞLERE İMZA ATTILAR'

Aile destek merkezine rağbetin en önemli ayağının kadınların çocuklarını da götürebilmeleri olduğunu belirten Tikdağ şunları söyledi: "Tercih yapmak zorunda kalmadan çocuklarıyla beraber hayata katılmak kadınlara daha büyük cesaret, daha büyük işlere girişme cesareti verecektir. Nitekim Yüksekova’da aile destek merkezi henüz bir yılı olmasına rağmen toplum tarafından kabul gördü, beğenildi. Arkadaşlarımız kısıtlı imkanlarla güzel işlere imza attılar. Takdir edilecek dayanışma örnekleri gösterdiler” 

'YÜKSEKOVA HALKI AZİMLİ BİR HALKTIR'

Aile destek merkezinin insanların bir araya gelmesine vesile olduğuna değinen Tikdağ, "Yüksekova halkı azimli bir halktır. Zorluklardan kolay kolay yılmaz. Biz bu merkezi kurarak sadece bir adım attık. Gönül ister ki daha büyük imkanlarla daha çok insana elimizi uzatalım. Toplumsal dayanışma adına inanıyorum ki bunun devamını siz sağlayacaksınız. Bu açıdan ilçe olarak hepinizden maddi manevi desteklerinizin devamını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

2.20140130164545.jpg

Konuşmaların ardından Halit Okay İlköğretim Okulu folklor ekibinin sergilediği oyun konuklardan büyük ilgi görürken törende sahne alan Özlem Orhan isimli kursiyer’in söylediği birinden güzel Kürtçe şarkılara, salonda bulunan misafirler uzun süre eşlik etti.

Kadın kursiyerlerin çalışmalarını anlatan slayt gösterisinden sonra Kaymakam Tikdağ, mezun olan kursiyerlere sertifikalarını teslim etti.

Tören sonrası salondaki kadınlar söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.

Tören verilen kokteyl ile sona erdi.

Törene Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir, AKP Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre, kurum amirleri ve aile destek merkezi çalışanları ile çok sayıda kadın katıldı.

3.20140130164558.jpg

4.20140130164609.jpg

5.20140130165055.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum