18 yıllık su deposu tehlike saçıyor

18 yıllık su deposu tehlike saçıyor

Hakkari’nin Üzümcü Köyü’nde 18 yıl önce yapılan betonu dökülmüş, demirleri paslanmış, dibi yosun tutmuş içme suyu deposu tehlike saçıyor.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari kent merkezine 25 kilometre uzakta bulunan  73 haneli 700 nüfuslu Üzümcü (Deze) Köyü’ne 18 yıl önce yapılan su deposu tehlike saçıyor. Betonları dökülen su deposunda kullanılan demirler paslanmış, deponun dibi yosun tutmuş durumda. Dışarıdan rahatlıkla her türlü cismin girebileceği deponun yan ve üst kenarlarında delikler görünüyor.

Sağlıksız koşullarda içme suyu ihtiyacını karşılayan ve başka alternatifleri olmayan köy sakinleri bir an önce yeni bir su deposu yapılmasını istiyor.

d5-002.jpg

Yeni seçilen köy Muhtarı  Sadi Er, 18 yıl önce köylerinde yapılan su deposunun sağlıksız olduğunu, özel idareye yeni bir depo yapımı için yaptıkları başvurunun ise ödenek olmadığı gerekçesi ile ret edildiğini söyledi.

Muhtar Er, deponun tavan ve duvarlarındaki betonların döküldüğünü, depo yapımında kullanılan demirlerin ise paslı olduğu için köy sakinlerinin sağlığının tehlikede olduğunu belirtti.

Yurttaşların içme suyunu karşılayacak farklı bir alternatiflerinin olmadığına dikkat çeken Muhtar Er, “Sağlıksız koşullarda su elde ediliyor. Suyumuz kokuyor. İçemez durumda deponun dibi yosun tutmuş. Acilen köyümüze yeni bir su deposu yapılmasını istiyoruz. Daha önce il özel idaresine bir depo yapılması için başvuru yaptık ancak, ödenek olmadığı gerekçesi ile bu talebimize olumlu yanıt verilmedi. İl sağlık müdürlüğü ekipleri de köye gelerek depodan su numunesi aldılar. Oradan çıkan sonucun ne olduğunu bilmiyoruz. Aqncak gözlerimizle gördüğümüz suyun büyük tehlike saçtığıdır” diye konuştu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Halk sağlığı müdürlüğü yetkilileri köyün su deposundan alınan numunede sağlığı tehdit edecek bir unsur tespit edilmediğini belirttiler.

d1-004.jpg

d3-004.jpg

d2-004.jpg

d4-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum