17 yaşındaki pilot, dünyayı tek başına turlayan en genç kişi oldu

17 yaşındaki pilot, dünyayı tek başına turlayan en genç kişi oldu

17 yaşındaki pilot Mack Rutherford, 5 ayda 5 kıtayı dolandı. Yolculuğu bugün sona eren Rutherford, dünyanın çevresini tek başına turlayan en genç kişi unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Belçika-İngiliz uyruklu 17 yaşındaki pilot Mack Rutherford, 5 ay önce yolculuğunun başladığı Bulgaristan'a bugün iniş yaparak dünyanın çevresini tek başına turlayan en genç kişi oldu.

Mack Rutherford, görevini tamamlayarak başkent Sofya'nın batısındaki bir uçak pistine indi ve Guinness Dünya Rekoru'nun sahibi oldu.

Sputnik'in aktardığına göre Rutherford, tek başına dünyayı dolaşan en genç kişi olmasının yanı sıra, dünyanın çevresini mikro ışıklı bir uçakla dolaşan en genç kişi unvanını kazandı.

Rutherford, yaptığı açıklamada, başarısının gençlere hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham vermesini umduğunu söyledi.

Bundan sonra yapacağı işin okula dönmek olduğunu dile getiren Rutherford, "Bir sonraki yapacağım şey, okula geri dönmek ve elimden geldiğince bilgi sahibi olmak" dedi.

Rutherford'dan önce rekorun sahibi, 18 yaşındaki Britanyalı Travis Ludlow'du.

Rutherford, yolculuğuna 23 Mart tarihinde başlayarak 5 kıtayı dolandı. Yolculuğu sırasında 17 yaşına giren genç pilot, Ekvator çizgisini iki kez geçti.

Ailesi de pilot olan Rutherford, 2020'de pilot lisansı almaya hak kazanarak 15 yaşında dünyanın en genç pilotu olmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum