17 ilde eğitime kar tatili

17 ilde eğitime kar tatili

Ankara, Kütahya, Bolu, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Sivas, Denizli, Kırıkkale, Konya, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Tokat, Çorum, Nevşehir ve Amasya'da il merkeziyle tüm ilçelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor.  Kar yağışı nedeniyle 17 il ve tüm ilçelerinde okullar bugün tatil. Valilikler tarafından kar tatili ilan edilen iller Ankara, Kütahya, Bolu, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Sivas, Denizli, Kırıkkale, Konya, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Tokat, Çorum, Nevşehir ve Amasya olarak duyuruldu.

Ayrıca Bilecik, Çankırı, Samsun, Ordu ve Kastamonu’nun bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Balıkesir’in ise Kepsut ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Ayrıca Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Ankara’da bazı üniversitelerde de eğitime bir günlük ara verildi.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ülke genelinde 6 ila 12 derece arasında azalacağı ve yurdun büyük bölümünde kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağışların görüleceği uyarısında bulundu. Açıklamada, yurttaşlar ve sürücüler, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.

Öte yandan İstanbul’da bugün yer kar yağışları görülecek. Hava sıcaklığının ise en düşük 2, en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

Önümüzdeki üç gün ise yurt genelinde hava durumu şöyle:

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.