13 yaşında radyo programcılığı yapıyor!

13 yaşında radyo programcılığı yapıyor!

Urfa'da yerel olarak yayın yapan ve kentte en çok dinlenen radyolar arasında yer alan Radyo Net'te "Zarok û xewnên xwe" adlı programı 13 yaşındaki Dilan Kurt yapıyor.

URFA - Urfa'da yerel olarak yayın yapan ve kentte en çok dinlenen Radyo Net'te "Zarok û xewnên xwe (çocuk ve düşleri)" adlı programı 13 yaşındaki Dilan Kurt adlı çocuk hazırlayıp, sunuyor. Kürtçe olarak hafta içi her gün sunan Kurt, 3 ay önce programcılığa başladı. Programcılık için herhangi bir eğitim almayan Kurt, programın konularını, içeriğini ve yayın akışını tamamen kendisi hazırlıyor.

Kurt, programın sunuculuğunu da tek başına yapıyor. Hafta içi her gün saat 10.00'da dinleyicilerine seslenen Kurt, Kürtçe masallar okuyor, şarkılar söylüyor, çocukların yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyor ve çocukların dünyalarını anlatmaya çalışıyor.


'Televizyon yerine radyo dinlemeyi tercih ederim'

Aslen Suruçlu olduğunu ama Urfa merkezde yaşadığını belirten Kurt, radyo dinlemeyi televizyon izlemeye tercih ettiğini ifade ederek, "Radyo dinlemek ayrı bir kültürdür. Ben televizyon yerine radyo dinlemeyi tercih edenlerden birisiyim. Radyo dinlediğim bu süre içerisinde radyoda sunucu olma hevesi sardı beni. Merak sarınca da kendi kendime biraz hazırlıklar yaptım. Kitap okudum, kelimeleri daha iyi kullanmaya çalıştım, diyafram çalışmaları yaptım" dedi. Okulların tatil olmasıyla hem ailesine katkı da bulunmak hem de radyo programcılığı yapmak için Radyo Net'e iş başvurusu yaptığını söyleyen Kurt, okulların kapalı olması nedeni ile hafta içi her gün program yapmaya başladığını belirtti. Okulların yakın bir sürede açılacağını hatırlatan Kurt, programını yapmaya hafta sonları devam edeceğini belirtti.

'Çocukların dünyasını anlatmayı çok seviyorum'

Çocuk ve Düşleri adlı programı hazırlayıp sunduğunu kaydeden Kurt, programın içeriğinin tamamı ile çocuklarla ilgili olduğunu belirtti. Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: "Programımın adını 'Zarok û xewnên xwe' seçmem ve içeriğini de tamamı ile çocukların dünyasını anlatmaya, onların sorunlarını dile getirmeye, onlara faydalı olabilmek için seçtim. Çocukların dünyası bir başkadır, ben de bir çocuğum. Arkadaşlarımın dünyasını daha iyi anlayabiliyor ve anlatıyorum. Mesela ekonomik sıkıntılar çeken bir çocuğu anlayabilirim ya da taş atan bir çocuğun düşüncelerini. Bu nedenle programımı çocukları için yapıyorum." DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum