128 milyar dolar yanıtı: Ortada kaybolmuş bir varlık yok

128 milyar dolar yanıtı: Ortada kaybolmuş bir varlık yok

Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar doların akıbetine ilişkin TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklama yaptı. Kavcıoğlu "Ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" dedi.

Merkez Bankası 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptığı açıklamada döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirdi.

'DÖVİZ İŞLEMLERİ PİYASA KOŞULLARI ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR'

"Protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunuldu. Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir" diye konuşan Kavcıoğlu, herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Kavcıoğlu şöyle devam etti: "Anılan platformlarda piyasa dinamiklerinden bağımsız, piyasa dışı fiyatlardan belirli taraflar seçilerek işlem yapılması mümkün değildir. Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir. TCMB, görev ve sorumluluk alanlarındaki bilgi ve verileri uluslararası standartlar dahilinde şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır."

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu muhalefetin söz konusu işlemlerin belgelerine ilişkin talepleri ile ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.