11 köy ve mezraya ulaşımı sağlayan yol, heyelan nedeniyle kapandı

Yüksekova'ya bağlı Onbaşılar (Hirmîn) Köyü ile birlikte 11 köy ve mezranın ulaşımının sağlandığı yolda heyelan meydana geldi. Kapanan yolun açılması için çalışma başlatıldı.

Yüksekova'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Onbaşılar (Hirmîn) köyü ile birlikte 11 köy ve mezranın ulaşımının sağlandığı yola dün gece saatlerinde heyelan meydana geldi.

Yağışlardan dolayı yamaçlardan kopan kaya ve toprak yığınları köy yolunu tamamen ulaşıma kapattı. İhbar üzerine bölgeye İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye şefliği ekipleri sevk edildi. Ekipler, heyelanın kapattığı yolu açmak için çalışma başattı.

heyelan2.jpg

"2 güne yolun açılmasını bekliyoruz"

Onbaşılar Köyü Muhtarı Husret Şen, köy yolunda yağışlı havalarda sık sık heyelan meydana geldiğini belirterek, "Gece saatlerinde yağış sonrası yol, düşen heyelanla kapandı. Yolun açılması için ekiplerin çalışmaları sürüyor. 2 güne yolun açılmasını bekliyoruz. 2020 yıllında yine bu çapta bir heyelan meydana gelmişti. O zaman da yolumuz 3 gün kapalı kalmıştı" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.