104 polis görevden alındı, 170’i sırada

104 polis görevden alındı, 170’i sırada

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından hükümet şu ana kadar 104 polisi görevden aldı, iddialara göre; AKP’nin listesinde görev yeri değiştirilecek 170 müdür daha bulunuyor. TRT Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ve yardımcısı Ahmet Böken görevden

AKP hükümetinde görev yapan 4 bakan ve bakan çocuklarının karıştığı rüşvet skandalının ardından Emniyet Müdürlüğünde, Fetullah Gülen cemaatine yakın isimlere yönelik başlatılan operasyonda görevden alınan polis memurlarının sayısı 104’e yükseldi. 7 Emniyet müdürü, 13 Emniyet müdür yardımcısı, 76’sı şube müdürü, 14’ü daire başkanının da aralarında bulunduğu polisler pasif görevlere atanırken 170 kadar polisin de sırada olduğu ifade ediliyor.

Dün İçişleri Bakanı Muammer Güler’in onayı ile pasif görevlere çekilen amirler şunlar: Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek, Özel Güvenlik Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa, KOM Dairesi Başkanı Mehmet Yeşilkaya, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, Asayiş Dairesi Başkanı Mehmet Tüzel, Güvenlik Dairesi Başkanı Bekir Akarsu, Kriminal Daire Başkanı Oğuz Karakuş, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Erkal Güler, Dış İlişkiler Daire Başkanı Fatih İnalkaç, Haberleşme Daire Başkanı Sedat Sevim, Koruma Daire Başkanı Yesari Vural, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ayhan Falakalı ile Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanı Oktay Kılıç.

Görevden alınanların yerine atamalar da hemen yapıldı. Buna göre, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Necmettin Emre, Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı Musa Tiyek, KOM Daire Başkanlığı’na Hacı Yusuf Karababa, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na Seyithan Bulu, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na Ünal Acar, Asayiş Daire Başkanlığı’na Battal Gazi Örümcek, Güvenlik Daire Başkanlığı’na Arif Çankal, Kriminal Daire Başkanlığı’na Kemal Pelit, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’na Ahmet Karacabey, Dışilişkiler Daire Başkanlığı’na Ahmet Kemal Yüzgüleç, Haberleşme Daire Başkanlığı’na Murat Kocak, Koruma Daire Başkanlığı’na İbrahim Kulular, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na Hasan Adak, Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na ise İdris Karabörk getirildi. 14 daire başkanının görevden alınmasının ardından daire başkan yardımcıları da tasfiye edilmeye başlandı. Aralarında KOM Daire Başkan Yardımcıları Metin Kavak ile Alparslan Çalışkan’ın da bulunduğu 9 daire başkan yardımcısı EGM emrine alındı.

Tasfiye TRT'ye de sıçradı

Öte yandan Maliye Bakanlığı MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu dün görevinden alındı. Akşam saatlerinde yaşanan görevden değişikliğini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de doğruladı. MASAK’taki bu değişiklikten hemen sonra TRT Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ve yardımcısı Ahmet Böken görevden alındı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum