100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı davasına devam edildi

100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı davasına devam edildi

Diyarbakır'da meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 100 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin de yaralandığı Hisami Apartmanı'na ilişkin tutuklanan 2 müteahhit ve 2 arsa sahibinin yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahiplerinden Nurettin Özcan, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandılar. Ancak arsa sahibi Ahmet Özcan duruşmaya katılmadı. Duruşmada, depremde yakınlarını kaybeden mağdur müştekiler, şikayetçi oldukları sanıkların cezalandırılmasını talep ettiler.

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini önerdi.

Sanık Mehmet Ali Korkut, yıkılan binayla hiçbir ilgisinin olmadığını iddia ederek suçsuz olduğunu belirtti ve uzun süredir tutuklu olduğunu dile getirerek tahliye talebinde bulundu. Diğer sanıklar Mehmet Meşe ve Nurettin Özcan da aynı talepte bulundular. Savunmaların ardından mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 24 Eylül'e erteledi.

İddianamede, tutuklu sanıkların, binanın müteahhitleri Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Ahmet Özcan ve Nurettin Özcan hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı davasına devam edildi

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.