10 yıldır Yüksekova'da görev yapan doktor: İnsanların bana olan sevgisi beni buraya bağladı

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 10 yıldır görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cömert, Yüksekova'yı sevdiğini ve ilçeden ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliği nedeniyle polikliniklerde yoğunluk yaşanıyor. Atanan doktorların çeşitli nedenlerle uzun süre kalmadığı ilçede son olarak pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağının kalkmasının ardından  Temmuz 2021'de 17 doktor istifa etmişti. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cömert istifa eden doktorların aksine ilçe 10 yıldır görev yapıyor.

10 yıl önce görevli olduğu Hakkari Devlet Hastanesi’nden görevlendirme ile Yüksekova ilçesine gelen Hataylı Op. Dr. Mehmet Cömert, ilçede bu kadar uzun süre çalışmasının nedenininin ilçe halkının kendisine olan sevgisi olduğunu söylüyor. 

Sadece Yüksekova'daki hastaları değil çevre il ve ilçeler başta olmak üzere İran ve Irak'tan gelen hastaları da tedavi ettiğini belirten Cömert, "İnsanlara değer vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, gerekli tüm tedavilerini istedikleri şekilde yapmak beni mutlu ediyor. 10 yıldır burada kalmamın sebebi budur. Buradaki insanların bana olan sevgisi beni buraya bağladı. İran ve Irak gibi yakın komşu ülkelerinde de ayda 30’a yakın hastam geliyor. Benim tek başıma yapacağım bir iş değil gelen hasta yoğunluğunu doğru yönlendirmek, bu noktada yıllardır birlikte çalıştığım ekibime de teşekkür ederim. İnsanların memnuniyeti ve gösterdikleri sevgi ve saygı beni mutlu ediyor bu nedenle de buradan ayrılmak istemiyorum” dedi.

Tedavi için sırada bekleyen hastalar da Cömert'in bölgede görev yapan en iyi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduğuna inandıklarını söylediler. 

Cömert, yüz binin üzerinde nüfusu olan ilçede tek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yaptığı için günde yüzlerce hastayı tedavi ediyor. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum