10 Gazete ve 12 portala suç duyurusu

10 Gazete ve 12 portala suç duyurusu

Bir grup avukat gezi olayları nedeniyle medyayı savcıya şikayet etti.

İstanbul Barosu üyesi bir grup avukat, Gezi Parkı’nın yıkılmaması için yapılan eylemleri haberleştiren gazetemiz de dahil 10 gazete ve 12 internet sitesini, “hükümeti devirme gayretiyle toplumu maniple edecek kasıtlı haberler” yaptıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet etti. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen yaklaşık 15 avukat, suç duyurusundan önce basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Yardımcısı Esra Göncü, haziran ayında illegal örgütler ve bunları destekleyen grupların başkaldırı başlattıklarını öne sürdü. Bazı gazete ve internet sitelerinin, bir program dahilinde meşru seçimlerle işbaşına gelmiş hükümeti devirme gayretiyle toplumu maniple edecek birçok yalan ve kasıtlı habere imza attıklarını iddia etti. Açıklamanın ardından avukatlar dilekçeleri savcılığa sundu. Şikâyetçi avukatlardan Mustafa Doğan İnal da suç duyurusunu, haberlerden rahatsız olan bir grup avukat olarak yaptıklarını, her avukatın ayrı ayrı dilekçe verdiğini ifade etti. Avukat İnal, medya organlarına “suçu ve suçluyu övme, kanunlara uymamaya tahrik, suç işlemeye tahrik” suçlarından soruşturma açılmasını istedi. Dilekçede, savcılığa delil olarak gazete manşetleri sunuldu.

10 GAZETE 12 PORTAL

Gazetelerin sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında şikâyette bulunan avukat İnal’ın, dilekçesinde, şikâyet edilen medya organları şu şekilde sıralandı: Cumhuriyet, Hürriyet, Aydınlık, Özgür Gündem, Yurt, Taraf, Evrensel, Bir-Gün, Sol, Sözcü gazeteleri.

Siteler:  cumhuriyet.com.tr.,  hurriyet.com.tr , milliyet.com.tr, sol.org.tr, odatv.com, aydinlikgazete. com, ozgur-gundem.com, yurtgazetesi.com.tr, taraf. com.tr, evrensel, birgun. net, sozcu.com.tr,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.