10 Ekim Anıtı’na saldıranlar hakkında suç duyurusu!

10 Ekim Anıtı’na saldıranlar hakkında suç duyurusu!

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişinin isimlerinin bulunduğu anıta yönelik saldırıyı protesto eden 10 Ekim – Der, saldırganların yakalanmamasına tepki göstererek, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim – Der), IŞİD’in 2015’te Ankara Tren Garı’nı hedef aldığı bombalı saldırıda yaşamını kaybeden 103 kişinin isimlerinin bulunduğu sembolik 10 Ekim Anıtı’na, Milli Türk Talebe Birliği tarafından yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.

Katliamın yapıldığı Ankara Tren Garı önünde yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanıları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik ile çok sayıda sendika temsilcileri ve emek örgütleri katıldı.

Katliamda yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından açıklamayı 10 Ekim- Der Başkanı Avukat Mehtap Sakinci Coşgun yaptı. Coşgun, MTTB tarafından yapılan saldırının her zaman yapılan saldırılardan farklı olduğunu belirtti. Anıta ilk defa bu kadar kapsamlı zarar verildiğine dikkat çeken Coşgun, mobese kameralarına, fotoğraflara rağmen saldırganların bulunup cezalandırılmamasına tepki gösterdi.

‘TAHAMMÜL SINIRINI AŞTI’

Saldırının yapıldığı tarihe de dikkat çeken Coşgun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Katliamın yıl dönümünün üzerinden 16 gün geçe yapıldı. En hassas olduğumuz Ekim ayında yapıldı. Bunun bir provakatif eylem olduğunun da farkındayız. Bu zamana kadar ki hiçbir eylemi, saldırıyı hayatını kaybeden 103 insana yapılan hiçbir haksızlığı kabul etmiyoruz. Ölüm hakkını çiğneyen, yaşam hakkını ihlal eden bir katliam sonrasında buradaki fotoğraflara yapılmış en ufak bir çiziği bile kabul etmiyoruz. Hayatını kaybedenlerin hatıralarına dönük yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Burada anıt yapılmasına dair bir takım girişimlerimiz devam ediyordu. Ama üçüncü yılında hayatını kaybedenlerin o gün, katliamın anılmasına dair idare tarafından, devlet tarafından bırakın bir anıt yapılmasını, mevcut anıtın dahi korunmamasının da altını çizip tarihe şerh düşüyoruz. Bu tahammülsüzlüğün belli bir sınırı aştığını düşünüyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız ve cezai sürecin tamamını takip edeceğiz. Bunu teşhir etmeye devam edeceğiz.”

10 Ekim- Der, açıklamanın ardından Ankara Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Öte yandan, anıtın akşam saatlerinde eski haline getirileceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.