10 bilim insanı koronavirüsün kaynağını araştıracak

10 bilim insanı koronavirüsün kaynağını araştıracak

Covid-19'un kaynağının tam olarak hangi canlı olduğunu öğrenmek için 10 uluslararası bilim insanı Çin'e gidecek. Öte yandan DSÖ, Noel için Avrupalılara aile toplantılarında da maskeyi çıkarmamaları uyarısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Sözcüsü Hedinn Halldorsson, uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekibin önümüzdeki ay Çin'e giderek Covid-19'un kaynağını belirlemek için çalışacağı yönündeki haberleri teyit etti.

AFP haber ajansına demeç veren Halldorsson, "Bunun Ocak ayında gerçekleşeceğini teyit edebilirim" dedi.

  • NOT: Koronavirüs pandemisine dünya çapında yakalananların sayısı bugün itibariyle 74 milyon 537 bin 459. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 1 milyon 655 bin 307. 

İlk ekip Temmuz'da gitmişti

DSÖ, Çin'de yapılacak uluslararası araştırmalar için öncü bir ekibi geçen Temmuz'da Pekin'e göndermişti.

Ancak daha büyük bir ekibin ne zaman Çin'e giderek epidemiyolojik çalışmalara başlayacağı belirsizliğini koruyordu.

Bilim insanları ilk olarak virüsün Wuhan kentinde yabani hayvan pazarında bir yarasadan bulaştığı görüşü üzerinde duruyordu.

Ancak buna karşı çıkan fikirler de var. Uzmanlar bunu araştırıyor. 

"Noel'de aile arasında da maske takın"

DSÖ öte yandan Avrupa biriminin internet sitesinde yaklaşan Noel tatili için uyarılar yayınladı.

Noel sebebiyle gerçekleşecek aile buluşmalarının mümkünse açık havada, değilse iyi havalandırılmış bir kapalı alanda gerçekleşmesi gerektiği vurgulanırken, maskelerin aile içinde de çıkarılmamasının önemli olduğu belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.