Hakkari'de 1 Mayıs kutlaması

Hakkari'de 1 Mayıs kutlaması

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Hakkari'de kutlandı.

KESK Hakkari Şubeler Platformu, TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Genel-İş, İHD ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubeleri, 1 Mayıs dolayısıyla kentte konser etkinliği düzenledi.

Dağgöl mahallesinde bulunan Mini Kent Kır Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte, “Demokratik özgürlükle yeni yaşamı kuruyoruz”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Birlikte değiştireceğiz”, “Bijî Yek Gulan” ve “Savunma boyun eğmeyecek” pankartları asıldı.

Kentteki siyasi partilerinde katıldığı etkinlikte “Jin Jiyan Azadî”, “Özgür basın susturulamaz”, “Savunma susturulamaz”, “Bijî yêk Gulan”, “AKP gidecek, hırsızlar halka hesap verecek” sloganları atıldı. Etkinlik, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

690x450nc-hkr-01-05-2023-colemerg-1-mayis-kutlamasi2.jpg

Duran: 14 Mayıs’ta tarihi bir fırsatımız var

Türkiye halkları üzerine çöken karanlığa karşı mücadele kararlığıyla ilerleyeceklerini söyleyen DİSK Hakkari il temsilcisi Haluk Duran, “Şimdi hepimizin eşit yurttaşlık temelinde demokratik ve emekten yana bir yönetime ihtiyacımız var. Bunun gerçekleşmesi için 14 Mayıs’ta tarihi bir fırsatımız var. Bizler bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz, küçük bir azınlık için çoğunluğun hiçe sayıldığı bu yönetim anlayışına son vereceğiz. Sendikal hak, özgürlük, emek, demokrasi, sınıfsız ve sınırsız bir dünya için, birlik ve dayanışma içinde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

690x450nc-hkr-01-05-2023-colemerg-1-mayis-kutlamasi5.jpg

Balıkesir: Karanlık odaklar, militarist yapılar hep olsun istiyorlar

Ak Parti ve MHP iktidarının Kürt sorununda çözümsüzlük ve imha siyasetiyle kendi iktidarlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı Murat Balıkesir, "Çıkarlarını korumak için karanlık odaklar, militarist yapılar hep olsun istiyorlar. Emek ve demokrasi mücadelesi bunları boşa çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

690x450nc-hkr-01-05-2023-colemerg-1-mayis-kutlamasi11.jpg

Düşünmez: Özgürlük halayımızı daha güçlü bir şekilde çekeceğiz

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkari milletvekili adayı Onur Düşünmez, “Bu talan, rantçı ve kirli politikalarla yönetilen düzen gittikten sonra özgürlük halayımızı daha güçlü bir şekilde çekeceğiz. Tutsaklar, güvencesiz çalıştırılmak zorunda bırakılmadan, mobbinglere karşı yaşamlarına son vermeden kutlayacağımız bayramlar yakındır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Kasım Taşdoğan ve Colemêrg Collective grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla 1 Mayıs etkinliği son buldu. 

690x450nc-hkr-01-05-2023-colemerg-1-mayis-kutlamasi8.jpg

aa-31013704-2.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.